Radio nie działa

03 Maj 2024, 07:56

Witam mógłby ktoś pomóc. Wczoraj przekładałem radio kostki niby dwie mam przejściówkę na jedną wszystko pasuje ale przy odpinania z tej jednej wystawał krótki kabelek był dziwnie poprowadzony od żółtego kabla do któregoś z tych i nie mam pojęcia gdzie . Włożyłem go do czerwonego to chwilę działało i kabelek zaczął iskrzyć . Czy to wogole może być tak połączone .
Krystek52
Obserwowany

• 03 Maj 2024, 10:49

Skoro radio masz nowe to daj nową wiązkę do radia dopasowaną bo w tej możesz mieć coś namotane a widać że coś jest.
    Ogólnie to żółty jest stałym plusem a czerwony to napięcie po przekręceniu kluczyka, jak to jest w twoim przypadku musiałbyś sobie to sprawdzać miernikiem.
    Czerwony z żółtym możesz zmostkowac żeby działało ale radio nie będzie się wyłączało po wyjęciu kluczyka.
    Proponuję to zrobić według tego opisu schemat-kostki-iso-podlaczenie-przewodow-vt100672.htm
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Na obcej drodze w okresie Wakacyjnym
      Okres wakacji to czas wielkich wyjazdów. Często przygotowania do nich trwają cały rok, a czasami decyzja o kierunku wyprawy podejmowana jest spontanicznie i w ostatniej chwili. Przed każdą podróżą musimy jednak ...