Radio nie zapamiętuje

17 Gru 2008, 15:33

Witam,
mam w aucie radio i grał ładnie , ale denerwuje mnie motyw że za każdym razem gdy uruchomię auto i chce mięć więcej basu- ZAWSZE CHCE- muszę nacisnąć jeden buton potem przekręcić gałkę voluma. Potem Jesli chce słyszeć stacje która odbiera np ESKA - mam ja pod buttonem 4- muszę ją nacisnąć bo automatycznie radio włącza się na stacji która szumi i nic więcej :(

Jak ustawić żeby radio pamiętało?

Moje radio to JVC KD-G342

..........
Michaelbbx
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław

17 Gru 2008, 22:18

Kolego miałem to samo w moim radiu jak przełożylem do nowego auta ale zajrzałem do instrukcji podłączenia i bez problemu sobie poradziłem.
Jak możesz to wstaw zdjęcie kabli podłączeniowych radia bo jeżeli to jest ten sam problem co u mnie to kwestia przełączenia jednego kabla.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

17 Gru 2008, 22:28

Nie mam jak się tam dostać za bardzo- wszystko jest zamontowane.

Czy w serwisie jeśli przedstawię problem tak jak tutaj na forum to zrozumieją o co chodzi i będą w stanie to poprawić?
VW POLO 1.4 '96
Michaelbbx
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław

18 Gru 2008, 09:30

Bezproblemowo powinni Ci to zrobic od reki. Jak już pisałem najprawdopodobniej kwestia przepięcia jednego kableka.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

03 Lut 2009, 01:38

czerwony kabelek to zasilanie a żółty to pamięć. przecinasz żółty i podłaczasz pod czerony jedną końcóweczkę (tą bliższą radia) a druga izolujesz. Radio wtedy będzie wszystko pamiętać :)
bartek_remix :)
bartek_remix
Początkujący

Miejscowość: Kamionka / Kwidzyn
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skrzynia S-TRONIC w Audi
    S-TRONIC to automatyczna skrzynia biegów z podwójnym sprzęgłem, którą znajdziemy w wielu modelach marki AUDI z podłużnie zamontowanym silnikiem i napędem quattro. Działanie dwusprzęgłowej skrzyni biegów ...