Radio Polo 6N2

06 Lut 2017, 00:28

Witam. Od pewnego czasu posiadam VW Polo 6n2 rocznik 2000. Jest w nim seryjne radio na kasety i chciałbym je zmienić na nowe które będzie miało port USB, AUX itp. Problem w tym, że nie do końca wiem, co mi potrzebne. Z racji tego iż samochód ma swoje lata, wiem, że nowe radio może nie działać gdy się je podepnie i czy wgl. da sie je podpiąć. Dlatego piszę ten post. Co będzie mi potrzebne do wymiany radia i czy będę potrzebował jakieś przejściówki lub czegoś innego, aby to radio działało jak ma działać. Na dole podsyłam zdjęcie. Nie jest to moje zdjęcie, ale ważny jest fakt, ze radio na zdjęciu jest identyczne jak moje. Z góry dziękuje za odpowiedzi ;)
D2iadek
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 08 1983
Przebieg/rok: 17tys. km
Auto: VW Polo 6N2
Silnik: 1.4 75KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

23 Lut 2017, 14:06

D2iadek napisał(a):Co będzie mi potrzebne do wymiany radia i czy będę potrzebował jakieś przejściówki lub czegoś innego, aby to radio działało jak ma działać.
Rozumiem że chcesz mienić na jakieś inne radyjko (nie VW). Będzie ci potrzebna przejściówka z oryginalnej kostki która podłączona jest do tego radyjka na ISO. Wtedy wszystkie radyjka typu Kenwood, Sony, Alpine, Clarion itp. podłączysz w ten sposób i nie trzeba będzie więcej nic przerabiać.

Wrzuć fotkę złącza z tyłu radyjka to podpowiem ci jaką przejściówkę będziesz potrzebował.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Classic Car Festival w Tokio - zabytkowe perły
    Zabytkowe samochody mają swój nieodparty urok, o czym już po raz kolejny mogli się przekonać goście tegorocznego Classic Car Festival zorganizowanego przez Toyota Automobile Museum. W imprezie wzięły udział najpiękniejsze ...