Renault Laguna 1 - samoczynnie włączający się ATT - Sony CDX-R3300

18 Lut 2017, 18:23

Witajcie, mam problem z moją Renią, a właściwie radiem. Posiadam zamontowane w niej radio Sony CDX-R3300, z którym od kilku dni mam uciążliwy problem. Problem polega na tym, że po przekręceniu stacyjki, lub uruchomienia samochody samoczynnie aktywuje się funkcja ATT(samoczynne ściszanie radia). Dopiero gdy podgłosze lub ścisze to problem znika. Wszelkie próby nie dały żądanego efektu. Miał ktoś podobny problem?
lewy9767
Nowicjusz

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Renault Laguna 1 RXE
Silnik: 1.8 90KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

23 Lut 2017, 11:55

lewy9767 napisał(a):samoczynnie aktywuje się funkcja ATT(samoczynne ściszanie radia). Dopiero gdy podgłosze lub ścisze to problem znika. Wszelkie próby nie dały żądanego efektu. Miał ktoś podobny problem?
Problemem będzie przewód od wyciszenia (podczas odpierania rozmowy przychodzącej na telefon podłączany do zestawu głośnomówiącego) MUTE który prawdopodobnie podłączony został do masy lub do niej zwiera.

Jeżeli tak jest od początku po podłączeniu radia to myślę że to będzie rozwiązaniem twojego problemu :)
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Które kontrolki w samochodzie zwiastują problemy?
    Kontrolki znajdujące się na desce rozdzielczej samochodu mogą pełnić funkcje ostrzegawcze, informacyjne i alarmujące. W przypadku większości z nich wiadomo, co należy zrobić w momencie, gdy się zaświecą. Zdarzają się jednak ...