Radio samochodowe inne niż oryginał - Ford Focus C-Max II

30 Gru 2020, 13:59

Moje zapytanie brzmi czy można zamontować inne radio w fordzie focus cmax 2? Interesuje mnie radio vordon HT-877BT czy można je zamontować czy pasuje ? Może użytkownicy jacyś zmieniali na inne radio z auta zamiast Sony które jest ! Byłbym wdzięczny za pomoc w tej sprawie!
roman7893
Nowicjusz

Zdjęcia: 2

30 Gru 2020, 14:28

roman7893 napisał(a):radio vordon HT-877BT czy można je zamontować czy pasuje ?
To radio ma wielkość 2DIN więc musisz kupić ramkę dzięki której będzie można je zamontować w miejsce oryginalnego radia.

Ramka wygląda tak:

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Poszukaj np. na allegro [link do oferty na Allegro wygasł]

Dodatkowo potrzebna Ci będzie przejściówka pod to radio na ISO. Plus osobny adapter do sterownia z kierownicy. Tylko tu nie wiem czy ten Vordon da się tak sterować.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

30 Gru 2020, 14:48

Radio samochodowe inne niż oryginał - Ford Focus C-Max II Myślę że u mnie ta ramka chyba nie bardzo co pokazałeś bo u mnie tak to wygląda!
roman7893
Nowicjusz

30 Gru 2020, 16:21

Ok, czyli masz C-Maxa w pierwszej wersji przed 2010 rokiem. Ja podałem do tego po 2010 roku :) Napisałeś że masz II wersję więc tego się trzymałem.

To tu nawet jest łatwiej :) Ramka wygląda tak:

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Możesz ją kupić od razu z przejściówką na ISO z tego co widzę [link do oferty na Allegro wygasł] to powinno pasować ale upewnij się jeszcze u sprzedawcy.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

30 Gru 2020, 16:38

Tak to 2006-2007 rok no ta chyba bardziej by pasowała pomyślę bo głównie mi chodzi o radio co posiada bluetooth !
roman7893
Nowicjusz

30 Gru 2020, 16:47

Radio samochodowe inne niż oryginał - Ford Focus C-Max II Głównie mi chodzi o radio które ma bluthona tu też inne mam to niewiem czy do niego tą sama ramka by pasowała?
roman7893
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus notuje świetne wyniki w Chinach
    Mimo pandemii koronawirusa, która uderzyła w sprzedaż samochodów na całym globie, Lexus notuje bardzo dobre wyniki na największym rynku motoryzacyjnym świata – w Chinach. W maju japońska marka osiągnęła ...
    Ekologiczne taksówki elektryczne Nissan LEAF w Zurychu
    Po Amsterdamie, Nowym Jorku, Tokio, Meksyku i Sao Paulo także Zurych będzie dysponował flotą stuprocentowo elektrycznych taksówek Nissan LEAF oferujących przewozy w największym mieście Szwajcarii. Elektryczne taksówki ...

30 Gru 2020, 17:03

A czy da się samemu podłączyć czy trzeba kogoś?
roman7893
Nowicjusz