Radio samochodowe Philips CEM2000 - Ford Mondeo mk3- pomocy!

28 Lis 2016, 23:30

Witam, zakupiłem radio Philips CEM2000 i chciałbym je podłączyć do mojego Forda Mondeo Mk3, niestety zakupiłem go bez żadnych kabli, więc dokupiłem adapter do Forda Mondeo MK3 na ISO i REDUKCJA PRZEJŚCIE ANTENOWE WT DIN PROSTY GN ISO. Niestety dostałem kabel z wejściem żeńskim i radio z tyłu ma wejście żeńskie. Link do adaptera: [link do oferty na Allegro wygasł] Co mam teraz zrobić? Potrzebowałbym kabel ISO z dwoma męskimi, żeby to podłączyć? Prosiłbym o pomoc.
adapter:

Posiadam to radio bez tego kabla.
Radio samochodowe Philips CEM2000 - Ford Mondeo mk3- pomocy!
keczupik13
Obserwowany

Auto: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

29 Lis 2016, 16:07

keczupik13 napisał(a):Co mam teraz zrobić? Potrzebowałbym kabel ISO z dwoma męskimi, żeby to podłączyć? Prosiłbym o pomoc
Jeżeli masz problem tylko z tym wejściem ISO to masz kilka opcji. Możesz kupić kostkę ISO męską i przerobić tą aktualną z żeńskiej na męską (chyba najlepsza opcja). Druga sprawa możesz zrobić przejściówkę męska do męskiej (chyba takiej nie kupisz). Trzecia opcja podjechać gdzieś gdzie zajmują się montażem sprzętu audio w samochodach, przypuszczam że zrobią ci to od ręki. Czwarta opcja to możesz zapytać sprzedawcę od którego kupowałeś czy nie ma takiej przejściówki gotowej żeby miała ISO męskie :)

W przypadku pierwszej opcji potrzebna by ci była sama kostka ISO (męska) plus piny żeńskie do niej. Obcinasz równo wszystkie kabelki i zarabiasz piny, następnie wtykasz do kostki w odpowiednie miejsca i po sprawie. Bez żadnych dodatkowych przejściówek :)
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

29 Lis 2016, 20:41

Dzięki wielkie. Okazało, się, że ma z wejściem męskim. ZObacze, czy podejdzie. Pozdrawiam
keczupik13
Obserwowany

Auto: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2002

30 Lis 2016, 12:18

keczupik13 napisał(a):Okazało, się, że ma z wejściem męskim. ZObacze, czy podejdzie.
Jeżeli tak to musi podejść i nie ma możliwości żeby nie pasowało. Daj znać jak już podłączysz czy wszystko gra :)
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyprzedzanie na czas
    Wyprzedzanie, szczególnie, gdy jest związane ze zmianą pasa ruchu na pas o przeciwnym kierunku, jest niebezpiecznym manewrem. Jeśli dodamy do tego pośpiech i zimowe warunki pogodowe, to otrzymamy okoliczności, które ...