Radio Vw Golf VII PIONEER AVIC-EVO1-G72-QYI

16 Paź 2021, 10:27

Czesc jestem nowy na forum, szukam kogos kto ma radio marki pioneer dedykowane do modelu VW GOLF VII. Mianowicie wg radyjka są 2 podejścia USB natomiast w aucie mam tylko te w schowku pod radiem / panelem multimedialnym. W schowku pasażera nie mam wejścia na żadne media ( przy wymianie radia w serwisie vw wymieniono cały zestaw ).
TOMEKGDYNIA
Nowicjusz

Miejscowość: 3miasto
Prawo jazdy: 07 07 2005
Auto: Golf VII
Silnik: 2.0TDI 150KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2015

17 Paź 2021, 19:32

Potrzebujesz drugie wyjście USB? Rozumiem że miałeś wymienione radio na to które masz obecnie ale masz tylko jedno wyjście USB. Dobrze rozumiem?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

18 Paź 2021, 07:29

Tak poprzedni właściciel o dziwo w serwisie vw wymienił ori radio na pioneer. Dysponuje tylko jednym wejściem USB i jednym aux schowanym w schowku pod radiem ( standardowe wejście w golfach vii). Natomiast samo radio w systemie pokazuje mi 2x USB . Nie mogę namierzyć tego 2giego ... zakładam, że gdy zdemontuje radio z całym oanelem piano black ( radia są wymieniane z tym panelem ) to od tylu można się podłączyć pod nowe wejścia USB cd sd . Niestety szczerze powiem, że mam obawę przed demontażem tego panelu ( nie chce nic uszkodzić). Ogólnie co do radia spełnia ono te same funkcje co ori radio tylo ma znacznie lepsza navi i bez problemu rozpoznaje mowę gdy dyktuje sms lub adresy.
TOMEKGDYNIA
Nowicjusz

18 Paź 2021, 10:17

Z tego co widzę to według specyfikacji masz Dual-USB więc muszą być dwa wyjścia z radia. Powinno być z tyłu choć ciężko mi tu jednoznacznie odpowiedzieć bo nie znalazłem żadnego zdjęcia z tyłem tego radia.

Nie masz instrukcji do tego urządzenia?
Rokiko
Forumowicz VIP

19 Paź 2021, 19:48

Tak mam manual do tego radia ( wszystkie kwity ) oczywiści w każdym języku tylko nie pl. Język nie jest problemem. Problem, że w manualu są 2 usb jednak do nich przyłączona jest jedynie kostka usb/aux
TOMEKGDYNIA
Nowicjusz

19 Paź 2021, 22:13

Ok chyba wiem o co chodzi... 2gie usb musi być poprowadzone do schowka ( przy oryginalnym radiu tam są karty SD płyty itp). Muszę zdemontować schowek i poszukać kabla USB. Swoją drogą auto nie ma fabrycznie anteny na dachu a ten pioneer został zamontowany przez serwis vw w Niemczech ( radio ma swoją antenę radia, antenę GPS, mikrofon itp ).
TOMEKGDYNIA
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opel Astra OPC - najmocniejsza Astra w historii
    Podczas Międzynarodowego Salonu Samochodowego w Genewie miała miejsce światowa premiera wysoce wyczynowej wersji Astry GTC, czyli nowej Astry OPC. Benzynowy silnik modelu OPC z bezpośrednim wtryskiem paliwa i turbodoładowaniem, ...

20 Paź 2021, 09:15

No właśnie wychodzi na to że jeden port USB w radiu masz wolny. To pewnie będzie ten który można wyprowadzić osobno tak jak piszesz do schowka. Może być tak ze nie ma do niego podłączonego kabla i będziesz musiał go sobie skombinować we własnym zakresie.
TOMEKGDYNIA napisał(a): ten pioneer został zamontowany przez serwis vw w Niemczech ( radio ma swoją antenę radia, antenę GPS, mikrofon itp )
Być może antena oryginalna nie do końca spełniała specyfikację i trzeba by było zakładać jakieś przejściówki i szybciej oraz sprawniej było podłączyć oryginalny zestaw od tego radia.
Rokiko
Forumowicz VIP