Radio w megance

20 Paź 2009, 21:30

witam ! mam maly problem a dokladnie chodzi mi o radio w megance. Posiadam orginalne radio Philipsa w renault megance, chcialam je wymontowac i wmontowac inne radio , ale dodatkowo to orginalne radio posiada pilot wmontowany w kierownicy. Czy ktos moze mi cos doradzic :roll:
gosia2318
Nowicjusz

Miejscowość: kalisz

21 Paź 2009, 08:17

Drogi kolego z checia bysmy pomogli ale nie do konca napisales o co konkretnie Ci chodzi?
Tablice Rejestracyjne - wpisz numer i sprawdź skąd pochodzi auto.
Michał
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 7
Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki

21 Paź 2009, 09:35

chodzi mi o to ze samochodzik posiada seryjne radio ze sterowaniem przy kierownicy i wyświetlaczem na desce rozdzielczej. Niestety jest to kaseciak.
Chciałbym zamontować w tym aucie inne radio z cd, mpe, wma najlepiej pionerra. Czy da się podłączyć te radyiko tak żeby sterowanie przy kierownicy i wyświetlacz na desce rozdzielczej działały?
Proszę o pomoc. Jakie radia proponujecie żeby to wszystko działało?
gosia2318
Nowicjusz

22 Paź 2009, 10:15

Nie wiem czy do końca jest to opłacalne ale oprócz radia musisz zamontować specjalny interfejs dokładnie coś takiego:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Tylko minus jest taki z tego co mi wiadomo, że ten interfejs obsługuje tylko Radia Sony.

Ale znalazłem też drugie rozwiązanie interfejs [link do oferty na Allegro wygasł]

Musisz popisać dom tych sprzedawców i popytać ale przede wszystkim sprecyzować jakie radio Cię interesuje :)
Tablice Rejestracyjne - wpisz numer i sprawdź skąd pochodzi auto.
Michał
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 7
Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki

22 Paź 2009, 13:07

dzieki za podpowiedz tzn radio to ja juz mam LG LAC900RN ale czy bedzie pasowac to nie wiem
gosia2318
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Efekt niewidzialnego Goryla - co to takiego?
    Czy można za bardzo skoncentrować się na jakimś zadaniu? Czy można nie zauważyć osoby przebranej za goryla? Badania naukowe pokazują, że tak(*). Nasz umysł eliminuje niektóre bodźce wzrokowe i słuchowe, żeby w pełni ...