Rady w sprawie zakupu 307 SW

16 Lut 2009, 13:13

Witam!
Dziś piszę w imieniu znajomego,który prosi o opinie o aucie które zamierza poszukac i kupic...Mowa o Peugeot 307 SW.Interesuje go tak diesel jak i benzyna.Cena w granicach 20/22 tys.
Czy za tę kasę warto rozglądac się za tym autem.Dodam,że moje żadne sugestie by poszukac czegoś w innej marce są nieskuteczene. Kolega jest Peżoholikiem... :?
pozdro
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

16 Lut 2009, 13:32

Kolega lepiej niech łyknie sobie żabę niż akurat ten model Peugeota,który jest pięknym samochodem ale awarie elektroniki doprowadziły niejednego wlasciciela do znienawidzenia marki która produkuje tak naprawdę samochody godne szacunku!Dalszy sasiad kupił sobie ten model z silnikiem Diesla,te silniki sa naprawdę dobre ale?Ta cholerna elektronika.Pozbył się samochodu z duża stratą po utracie gwarancji.Akurat ja tego modelu bym nie proponowal bo koledze może się odbić skrzekiem.A jesli już to niech poczyta sobie ,które wersje silnikowe są najlepsze .
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

16 Lut 2009, 14:02

No i jeszcze mi tu ten znajomy "smażył",że jakby znalazł 406 kombi ,to też go interesuje ale mniej niż 307 SW (no bo SW ma ten dach przejrzysty...).
W sumie i tak Peugeot i tak. Jak się ma ta 406 wobec tego?
artur73
Awatar użytkownika

16 Lut 2009, 14:16

Chłopie jeśli znajomy jeszcze bierze pod uwagę Peugeota 406 to odbije sie mu skrzekiem ale chyba Kawiorowym :roll: No i szampana sobie postawi z radochy sam.To najbardziej udane Peugeoty w historii tego koncernu.Silniki nie do zajechania,nawet benzynowe.Taksówkarze na silnikach 1.8 benzyna wykrecali 800kkm! :shock: Do głownego remontu.Tam nawet przewodów zapłonowych nie masz tylko wciskasz taka listwę.Silniki Diesla Peugeota to udane konstrukcje.Migaz ci poradzi jak z instalacjami gazowymi ale ja wiem,ze dobrze chodzą na instalacjach sekwencyjnych !Ten model polecam!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

16 Lut 2009, 16:52

Mój znajomy miał Peugeota 307 ale kombi, bardziej towarowa wersja niż SW.
I przejechał nim jakieś 150.000 km bez absolutnie żadnej usterki, jedynie co musiał wymieniać oprócz oczywistych rzeczy to szybę. Lecz to inna historia - kamień. Bardzo dobry silnik, dynamiczny itd. Nie w każdym jest problem z elektroniką.
Scania R500 V8, Scania Irizar PB 13.9 420 & Peugeot 407 SW 2.0 HDI
FREEQ
Nowicjusz

Miejscowość: Chojnice | Europa

16 Lut 2009, 17:00

Freeq dobrze piszesz ale co to jest 150kkm,to jest dużo?Kolega pisze co sadzimy o tym modelu,ty możesz chwalić,ja nie ,ty masz racje i ja ,albo obaj nie mamy!Bo znajdzie sie ktoś kto wogóle Francuza każdego bedzie uważał za badziewie, no i co zrobimy?
PhantomASA1
Forumowicz VIP

16 Lut 2009, 18:07

Wiesz, wiele osób uważa Francuzy za takie które trzeba ciągle mieć w serwisie. Lecz to się już zmieniło, kiedyś była zasada by nie kupować aut na F - Francuzów i Fordów. Teraz to już jest nieaktualne...
Co do elektroniki 307 - podobna sprawa z Laguną II. Prawie wszyscy sądzą, że się szybko psuje itd. To jak się trafi to tak jest, ale nie wszystkie.
Pewien mój kolega ma właśnie Lagunę II 2.2 dCi i około 220.000 km z której elektroniką się nic nie dzieje. Więc to tylko moim zdaniem od farta zależy. (Choć mogę się mylić)
Scania R500 V8, Scania Irizar PB 13.9 420 & Peugeot 407 SW 2.0 HDI
FREEQ
Nowicjusz

Miejscowość: Chojnice | Europa

17 Lut 2009, 20:44

Kolega po moich namowach zgodził się zainteresowac Focusem w dieslu...Uff...
artur73
Awatar użytkownika