24 Lis 2013, 17:49
Witam serdecznie,
mam 26 lat i chciałbym zasięgnąć pomocy przy zakupie pierwszego auta. Słabo znam się na motoryzacji i kompletnie nie wiem na co zwrócić uwagę, czego unikać i co się opłaca.
Interesuje mnie auto używane. Do wydania mam ok. 15 tyś zł na sam zakup + biurokrację oraz trochę zapasowej kasy na ew. naprawy/przeglądy/inne usługi. Nigdy wcześniej nie prowadziłem, więc chciałby, aby auto było bezpieczne. Istotna jest również bezawaryjność i ekonomia jazdy. Auto będzie służyło głównie do jazdy miejskiej, rzadziej wypady za miasto, dłuższe wyprawy krajowe. Nie mam rodziny, więc nie potrzebuję dużego auta - wszystko co będę przewoził to zakupy, mniejsze i większe.
Auto, w które celuję, to Audi A3 - starszy model, ok. 10 - letni, z tego co widziałem w Internecie, to jestem w stanie zmieścić się w cenie. Pytanie do was, czy się opłaca i czy dobrze robię? Podobają mi się również Saaby i Volvo, ale tutaj będzie chyba ciężko z moim budżetem kupić coś sensownego, co myślicie? Może coś zupełnie innego?
Jestem oczywiście otwarty na wszelkie propozycje i rady, za które z góry dziękuję.