Rakieta za do 10Tyś złotych!!

09 Paź 2012, 14:43

Corrado to dobra inwestycja na przyszłość. Już niedługo ten samochód będzie rzadko spotykanym klasykiem (oczywiście mowa o modelach nie oszpeconych wiejskim tunningiem)
Za 10tys można znaleźć bardzo ładną Astrę GSI z C20XE to już fajnie chodzi. Tylko tutaj trzeba być bardzo cierpliwym bo zadbane trafiają się bardzo rzadko, no i trzeba szukać z głowicą Coscat, bo inne pękały.
mazur93
Początkujący

Zdjęcia: 3
Prawo jazdy: 05 12 2011
Auto: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 TDCI
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

09 Paź 2012, 14:49

Co Wy chcecie kupić Audi A3/A4 z turbo do 10tys.zł :shock: powodzenia w szukaniu przyzwoitego egzemplarza i odrazu radze odłożyć troche kasy na regeneracje lub wymiane turbiny.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

09 Paź 2012, 15:33

autor chce kupić a każdy mu odradza :roll: Ja już sie nie wypowiadam bo strzeliłem referat po czym gość znowu wkleja a4 1.8T za 9tyś które są wizualnie odpicowane na sprzedaż.....Więc pewnie i tak to kupi :)

A później tak jak wspomniał jiGsaw w jakimś temacie... na światłach porobi go pierwszy lepszy diesel z racji tego, że z tych 150-180 koni już mnóstwo będzie na dzikim zachodzie ;-)
Chwała nie przemija ...
jovovich
Początkujący

Miejscowość: Piekary Śląskie
Prawo jazdy: 16 01 2008
Auto: Audi a3
Silnik: 2.0 TFSI 200km
Rok produkcji: 2010

09 Paź 2012, 18:55

Ale po co ta wrzawa? Chce A4 czy A3, w dodatku w świetnym, niezawodnym silniku 1.8T to niech bierze, przecież nie Wy będziecie później odkrywali, że auto jest złożone z dwóch A3 a turbina już dawno w tym aucie nie pracuje.
Naprawdę podziwiam ludzi, którzy dają się nabrać na takie chwyty.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Rok produkcji: 2009

09 Paź 2012, 19:18

Ok rozumie czyli co mam sobie odpuścić audi z silnikiem 1.8T?? i szukać przykładowo Astry z silnikiem GSI C20XE i głowica COSCAT?? ok porozglądam się za tym.Ale nie widziałem wypowiedzi na temat golfa 4 już bez tego turbo tylko przykładowo silnik 2.3 V5 150km?? też mogą być skatowane za 10tyś?? zł albo przykładowo a4 1.9tdi?? co o tym modelu sądzicie??też będzie ciężko znaleźć za 10tyś dobry samochodzik??

A poza nawiasem jest ktośz was co spotkał się z Corrado??jakie macie o tym modelu opinie na co uważać przy kupnie i ogółem co siada w tych modelach itp.Lub czy ktoś spotkał się z Audi 80 B4 z silnikiem 2.0 16V 140km napęd 4x4??

To tak na koniec żeby już nie tracić waszego i mojego czasu za czym dokładnie mam się rozglądać chcąc kupić może nie w idealnym stanie ale choć w dobrym modelu auta jakiegoś sprytnego i zwinnego za 10tyś??

A jakie mielibyście propozycję aut na łańcuszku rozrządu i w ocynku?? przykładowo coś na zasadzie nissana 100nx 1.6 16v 90km on ma łancuszek niektóre bmw e36 też je mają tylko nissam odpada bo to japończyk i części są drogie bo kumpel miał takiego no i ta blacha...też lipton i mają tendencje do zapadających się kół tylnej osi do wewnątrz.Prosze was o tzw referaty :) jak to kolega robił wyżej ;) pozdro
kulio100
Początkujący

Prawo jazdy: 16 07 2009

09 Paź 2012, 20:10

A może cos takiego [link do oferty na Allegro wygasł] lekka buda i mocny silnik,link oczywiście przykładowy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Dedykowane opony P ZERO dla nowego BMW M5
    Prezentując nowe BMW M5 monachijski producent samochodów postawił na niezrównane połączenie eleganckiej, biznesowej limuzyny z samochodem sportowym o najwyższym poziomie osiągów. Zastosowany w BMW M5 ...

09 Paź 2012, 23:18

Jak chcesz łańcuch rozrządu i dobre blachy to BMW...

Rób co chcesz, mam wrażenie, że i tak wiesz lepiej. Jak mieć auto klasy kompakt i dobre osiągi do ASTRA GSI, jak chcesz mieć klasę średnią rwd to E30/E36. 1.9 TDI? Przecież to klepak. Poza tym to nie jedzie, dopiero jak sporo sianka zainwestujesz, ale wtedy się może wysrać.

Wolnossące benzynowe silniki grupy VW naprawdę sobie daruj, bo będziesz rozczarowany.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

10 Paź 2012, 00:11

Dokładnie. e36 325 i sprawa załatwiona. A jak dołożysz z 2tyś to możesz i szukać 328. Masz samochód którym możesz wygodnie sie przemieszać a jak potrzeba to gaz w podłoge i lecisz :)
Silniki o tyle dobre, że bez turbo oraz innych drogich podzespołów.
Chwała nie przemija ...
jovovich
Początkujący

Miejscowość: Piekary Śląskie
Prawo jazdy: 16 01 2008
Auto: Audi a3
Silnik: 2.0 TFSI 200km
Rok produkcji: 2010

10 Paź 2012, 14:31

Dzięki wielkie Panowie czyli wg was ostateczna wersja z waszej strony to Albo Astra GSI z głowicą Cascot oraz BMW E36 2.5Vanos 192km?? Tylko prosze powiedzcie mi jak ew.sprawdzić czy takowa Astra ma tą głowicę czy nie inną,i czy jest jakiś sposób na ew.sprawdzenie czy te kuce które rzekomo znajdują się pod maskami waszych propozycji na tzw ulicy prócz przyspieszenia oraz hamowni.
I jeszcze chciałbym zapytać o takie autko \
[link do Tablica wygasł]

Oraz proszę was o opinie o aucie Peugeot 406 2.0HDI 110km z 98r lub wyżej??
kulio100
Początkujący

10 Paź 2012, 14:45

Szału w takiej Vectrze nie ma.
Zobacz to [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
co myslisz?
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003

10 Paź 2012, 15:08

No powiem Ci taż że HONDA I FOKA PIĘKNY SPRZĘCIK lecz z tych 2 wybrałbym FOKE dlatego że w Hondzie lada moment zacznie lecieć blacharka niestety,jest też lekko obita jak to właściciel napisał "włoskie parkowanie" i klar na dachu spalony słoneczkiem również wypowiedź właściciela,natomiast Foka ładnie się prezentuje i jest widze zdrowo zainwestowana,wiecie można pisać na aukcji co i jak ale jak przyjedzie kupiec w szczególności jeszcze wykuty na temat auta łatwo wszystko sprawdzi,lecz też pewnie będą udostępnione paragony faktury itd.ale dzięki za forda-foke nie myslalem o tym autku nigdy na poważnie lecz jeżeli miałbym jeździć czymś wypieszczonym to wybrałbym jego.Ale proponujcie dalej i powiedzcie co myślicie o Pełełocie 406 gdyż mój tato myśli go zakupić.POzdrówka
kulio100
Początkujący

10 Paź 2012, 15:21

Zdecyduj się chłopie co Ty chcesz. Skaczesz z benzyniaków 200 koni na diesel'e 100 koni.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

10 Paź 2012, 15:38

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Rok produkcji: 2009

10 Paź 2012, 17:19

jiGsaw ja szukam mocnego auta ale pytałem się o opinie odnośnie Peugeota 406 2.0HDI DLA TATY!! on chciał od dość dawna zakupić taki sprzęt gdyż szwagier taty ma w combi wersje i nie narzeka mówi że jest to autko godne polecenia i mało awaryjne ma je dlugo i nie narzeka więc słucham coś od was...
kulio100
Początkujący

10 Paź 2012, 17:48

406 jest spoko bo ma pełny ocynk i proste silniki.
Zresztą to był jeszcze do niedawna baardzo popularny samochód na taksówkach a to chyba o czymś świadczy, IMO jedno z najbardziej udanych aut tej klasy z tamtych czasów.
Za 10tys. zł możesz zacząć rozglądać się za W202 z kompressorem przed FL, w wersjach sport i esprit naprawdę przyjemnie to jeździ w zakrętach i jest całkiem żwawe, dodatkowa zaleta to, że jest jednak ocynkowany stąd nie rdzewieje aż tak jak e36.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000