Rakieta za do 10Tyś złotych!!

12 Paź 2012, 09:49

Problem z wyrywaniem belki w E46 to nie jest sprawa korozji tylko inna wada fabryczna. Sztywność karoserii to pojęcie dość szerokie i niekoniecznie testy zderzeniowe są tego wyznacznikiem. Nie wiem dlaczego jest taki problem ze znalezieniem używanego MB, czyżby korozja? :shock:
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

12 Paź 2012, 13:06

Witam Panowie!
Proszę mi poradzić w takim razie jak szukać/znaleźć dobry egzemplarz BMW LUB MB na co zwracać uwagę,co sprawdzić,jak do tego podejść gdzie szukać "dziury w całym" czym się sugerować czy po prostu pojechać na stację diagnostyczną i tam zrobić przegląd auta jak i podłączyć go pod kompa,nie wiem może szukać dobrych BMW LUB MB za granicami Polski,Niemcy,Szwajcaria,Holandia,tylko cóż do tego dojdzie sprow.auta opłaty założenie sekwencji więc nie wiem czy nie lepiej tu dołożyć i mieć z głowy czy szukać za granicą lepszego i bawić się później z urzędami z gazem itd nie wiem...choć tak naprawdę nie ma pewności czy tam nie kupie dobrze zrobionego rozbitka ze złomu,jak i tu w PL ciężka sprawa-doradźcie mi coś...Jasiek90 i jak z tym filmikiem pokarzesz jak wygląda Twój Miet??
kulio100
Początkujący

Prawo jazdy: 16 07 2009

12 Paź 2012, 13:12

fotki-naszych-aut-vt7819-105.htm nawet 1post tylko zdjęcia sie długo ładują.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Paź 2012, 21:13

No Jasiek90 ładny mieciu,a co odpowiecie mi na mój post wcześniejszy??
kulio100
Początkujący

13 Paź 2012, 09:29

Oczywiście, że lepiej ściągnąć z zagranicy. Ale samemu, i niekoniecznie od Turków z komisu. Ale do tego musisz znać język. Poza tym, nie oczekuj, że od Niemca kupisz taniej - zapłacisz tyle, ile wart jest Mercedes.
Zawsze możesz pokusić się o szukanie MB lub Bejcy z polskiego salonu, ale szczerze powiedziawszy, na pięćdziesiąt E36 może jedna była w stanie przyzwoitym, kiedy sam interesowałem się tym autem. Większość jest zajeżdżona, zasyfiona, "tuningowana", masakra po prostu. Z Mercedesami jest już łatwiej, ostatnio znajomy kupił C200 Kompressor bodajże? Nie znam się dokładnie na oznaczeniach MB, w każdym razie, stan świetny, Merc zbiera się ostro, fajne auto.
Jak masz czas, pieniądze i chęci to warto jechać na stację diagnostyczną, samemu auto przebadać czujnikiem lakieru, zajrzeć pod dywaniki, szukać jakichkolwiek oznak zużycia danej części bardziej, niż pozostałych. Trudno jest całkowicie prześwietlić auto. Ja wychodzę z założenia, że lepiej kupić auto nieco pokiereszowane, jakieś ryski, wgniecenia i potem je poprawić, niż kupić odpicowaną igłę składaną z kilku aut.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Rok produkcji: 2009

13 Paź 2012, 09:53

Killaz a powiedz mi jak tam Twoja Vectra którą masz na profilu,jak się sprawuje itd bo jak wiele osób twierdzi Ople Strasznie gniją,ja twierdzę że zależy na co się trafi jak ktoś garażuje dba itd będzie zadbana jeśli stoi pod chmurką to wiadome,sam miałem Astrę z 93r garażowaną kupioną od jedynej właścicielki która jeździła nią w Niemczech garażowała ja i blacha była w super stanie prócz małych dziurek 2x w progach a tak to nie widziałem tak zadbanej astry :)
kulio100
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Alarm zmęczenia, zrób przerwę za kierownicą
    Wiele samochodów jest obecnie wyposażonych w systemy, które wspomagają kierowcę podczas jazdy. Jednym z nich jest kontrola wykrywania symptomów zmęczenia, szczególnie przydatna podczas pokonywania ...

13 Paź 2012, 10:33

Dokładnie, lepiej poszukać go w Niemczech tylko niestety trzeb się liczyć, z tym, że w Niemczech nie kupisz W202 z kompressorem za te pieniądze, niestety ale samochody są tam wyraźnie droższe.
Killaz skoro kupił go ostatnio to trudno określić czy stan jest świetny czy samochód po prostu wypicowany.
Na W202.pl są od czasu do czasu na sprzedaż kompressory forumowiczów, jeśli poszukasz auta od takiego z większym stażem to nie powinieneś się zawieść.
Najlepiej powrzucać oferty do tematu to ocenię, lubię przeglądać allegro w wolnym czasie podobnie jak przejść się na giełdę i niestety ale 95% ofert to po prostu auta albo krzywe(akurat W202 łatwo poznać bo po wypadku bardzo trudno przywrócić linie a większość jest naprawiana najmniejszym kosztem bo to tanie auta) albo wyeksploatowane i poskładane z byle czego by ładnie wyglądać(jak czytałeś kompendium to powinieneś wiedzieć na co zwracać uwagę).
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000

13 Paź 2012, 10:46

Jasiek90, może nie tak niedawno, jakiś niecały rok temu. Ale on sam dba o niego jak o swojego pierworodnego, samochód zawsze wyczyszczony, nawoskowany, błyszczy się na okrągło. Kupił go za 12 tys. zł, więc najwyraźniej w tej cenie można już kupić takiego Merca.
Mój Opel, no cóż, na razie rdzy ani gnicia nie widać, ale po rozmowie z poprzednimi właścicielami wywnioskowałem, że garażowali Vectrę. Po przesiadce z Toledo 1.8 GLX na 2,0 DTI, hm, przyjemne uczucie, samochód o wiele mocniejszy, w dodatku diesel, idzie ostro od niskich obrotów, jak turbina da o sobie znać to nieco wgniata w fotel, chociaż wiadomo, Ferrari to to nie jest. Jak dla mnie to świetny samochód rodzinny (mam kombi), części łatwo dostępne, tanie. Największą zaletą tego auta jest dla mnie wyciszenie w środku i niskie spalanie - średnio 6,5l ON. Wady? Elektrozawór lubi spłatać figle, lubi się zapowietrzyć, ale na to jest pewien trik, więc ja z tym problemu nie mam.
Tobie poleciłbym jednak 2,5 V6 ze 170 konnym motorem, świetny silnik, żwawy, jednak ma wadę - spalanie, lubi sobie łyknąć. Dlatego obowiązkowo gaz w tym wypadku.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Rok produkcji: 2009

13 Paź 2012, 10:51

Za 12 można spokojnie kupić przedlifta(do 97r) z kompressorem w przyzwoitym stanie :)
Silnik na łańcuchu więc jeden wydatek mniej po zakupie.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000

13 Paź 2012, 12:24

Hymm ciężki wybór przede mną teraz a powiedzcie mi coś więcej przykładowo o Peugeocie 406HDI wybór mojego taty choć ja bym sam mógł takim jeździć ma 110km i jest czym już jechać jak wujek ma w combi i jak nim jechałem to powiem wam Panowie jak na tą bude 110km ładnie daje rade i czuć moc,ale czekam na wasze opinie a teraz wkleje link do autka które też wykukałem sobie lecz trwa licytacja i co prawda nie wiadomo na jakiej cenie się skończy lecz powiedzcie mi czy te auto warte jest uwagi??

[link do oferty na Allegro wygasł]
kulio100
Początkujący

13 Paź 2012, 13:41

Pewnie nieraz dostało ładne baty ale z drugiej strony niektórzy tunerzy nie oszczedzają finansowo i robią auto na oryginalnych częściach.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

14 Paź 2012, 13:04

Panowie jak tam z tą 406HDI?? proszę o jakąś porade
kulio100
Początkujący

16 Paź 2012, 12:45

Witam Panowie proszę o porade co do tej 406HDI i przykładowo o mazde MX-3 co wy na ten temat sądzicie tylko proszę o obszerne wypowiedzi
kulio100
Początkujący

17 Paź 2012, 17:17

Halo Panowie...proszę o udzielenie jakiejś porady na temat tej 406HDI,Mazdy MX-3 Oraz Fiata Coupe 2.0 16V Turbo 220km proszę o opinie :!:
kulio100
Początkujący

17 Paź 2012, 21:04

Odnośnie 406 napisz do Jasiek90 a Fiat Daro20VT.
Barol
Awatar użytkownika