Rakieta za do 10Tyś złotych!!

18 Paź 2012, 10:13

brałeś pod uwagę Forda Cougar wersja v6 (2.5 pojemnosc)? Sam się nad nim zastanawiałem ale paliwo wychodzi trochę drogo.
Morgan
Nowicjusz

18 Paź 2012, 10:18

A może
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Paź 2012, 12:16

No Barol powiem Ci że te propozycje są ciekawe...auto małe a ile mocy,pewnie ciekawie się jazdę odczuwa przy zmianie biegów na wysokich obrotach szkoda tylko że w tej 106-stce nie wsadził ktoś silnika od proponowanej 306 :) zapewne przy 120km już robi robotę a gdzie 150km i wyżej :) cóż nic innego nie pozostaje jak zerknąć na youtube a powiedz mi barol czy czasem ta 106 nie ma ocynku??bo 306 chyba nie ma choć nie interesowałem się zbyt tymi autami wcześniej i nie czytałem o nich dużo.
kulio100
Początkujący

Prawo jazdy: 16 07 2009

18 Paź 2012, 12:48

306 MA ocynk.
W sumie to sensowniejsza propozycja niż BMW czy Mercedes, raz, że większa szansa na znalezienie auta w które warto będzie jeszcze inwestować a dwa, że seryjne zawieszenie jest na tyle sztywne i ma taką trakcję, że nie trzeba go utwardzać by wykorzystać moc.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000

18 Paź 2012, 13:50

Akurat miałem przyjemność pare razy prowadzić taką 306 i powiem tak,jak dla mnie dobre auto.
Zawieszenie z ogromnymi rezerwami bezpieczenstwa,sztywne z duza stabilnoscia przy dużych prędkościach,oś tylna skrętna (wszystkie wersje 306 tylna oś skrętna).
Reakcja na dodanie gazu (świetnie wchodzi na obroty nawet z wyższych biegów).
Słyszałem też że w tych wersjach jest większy rozstaw osi ale czy to prawda niewiem.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

18 Paź 2012, 15:31

306-tka to też dobra opcja z tym, że tylko silnik 150 konny. Samochód wydaje się lekki ale wcale taki nie jest. Do tego dochodzi dość długa skrzynia biegów i np. ze 120 konnego silnika do setki mamy wynik powyżej 10s. A patrząc na samochód wizualnie ma się wrażenie, że wynik powinien wynosić ok 9s. Dlatego tylko i wyłącznie najmocniejsza 2-litrowa wersja. Ma już lepsze seryjne "graty" niż inne cywilne 306-tki.
Chwała nie przemija ...
jovovich
Początkujący

Miejscowość: Piekary Śląskie
Prawo jazdy: 16 01 2008
Auto: Audi a3
Silnik: 2.0 TFSI 200km
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bugatti Chiron - super samochód
    Bugatti Chiron to super samochód produkowany przez niemiecką markę Bugatti. Jest to następca modelu Veyron i jednocześnie jedno z najszybszych i najbardziej luksusowych samochodów na świecie. Chiron został zaprojektowany ...

18 Paź 2012, 17:04

No to Panowie konkretna propozycja wzgledem e36 i MB zapewne też części są tańsze jak i ich dostepnosc,no i ocynk zaje...sprawa po zimie nie trzeba sie martwic o progi,ranty drzwi,klapy bagaznika itd,ale powiedzcie mi jak z tym silnikiem jego zywotnosc??czy dobrze toleruje gaz przykladowo i czy jest cos w nim waznego do ew.sprawdzenia przy kupnie??na co zwrócić uwagę??
kulio100
Początkujący

18 Paź 2012, 17:14

Przykładowo za kompletny rozrząd z pompą zapłacisz 230-270zł,tarcze hamulcowe 70-120zł.
Co do żywotności to pewnie zasada jak dbasz tak masz,jak trafisz dobrze utrzymaną S16 to nawet 300tys.km nie zrobi na nim wrażenia.
Silnik 2.0 136 KM lubi brać olej po przejechaniu 100tys.km (znalezione w necie).

"Kupując auto najlepiej od razu zaglądnąć pod jego spód,o kondycji auta i o tym czy sprzedający dbał o swoje 306 podpowie stan układu wydechowego.Jeśli jest mocno skorodowany to znaczy,że niewiele przy takim egzemplarzu robiono."
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

19 Paź 2012, 20:35

Panowie jeśli mi tak polecaliście szybkie autko prosze spojrzeć na ten egzemplarz jest on właśnie koło mojej miejscowości ponieważ ja mieszkam w kamiencu zabk a on 5km dalej

[link do Tablica wygasł]:

prosze o opinie
kulio100
Początkujący

19 Paź 2012, 20:43

Saxo VTS też wart rozważenia ale ten z linku leci wsią..
Barol
Awatar użytkownika

19 Paź 2012, 22:49

Leci wsią? W tym samochodzie zwieśniaczone jest dosłownie wszystko :no:
Najlepszy jest opis właściciela "Mam do sprzedania piękne autko po tuningu" haha
Zawsze sie zastanawiałem co trzeba mieć z głową żeby doprowadzić samochód do tak tragicznego stanu. Przecież do takiego auta byłoby mi wstyd wsiąść za pasażera a co dopiero płacić za niego 10tyś :no:

Kulio, nawet sobie nie żartuj, że brałeś pod uwage zakup tej choinki....
Chwała nie przemija ...
jovovich
Początkujący

20 Paź 2012, 07:59

Jak dla mnie środek jeszcze ujdzie ale na zewnątrz jest masakra..
Barol
Awatar użytkownika

20 Paź 2012, 11:27

Ja bym nie strawił tych pseudo chromowanych wstawek i kierownicy jak ze Star Treka :wink:

Wole typowe Ori. Ew. dobra felga, niski profil, troche obniżyć, dobra lampa i starczy. A jak jakies większe dłubanie to tylko i wyłącznie mechanika :)
Chwała nie przemija ...
jovovich
Początkujący

20 Paź 2012, 13:50

Panowie spokojnie nie brałem pod uwagę tego autka,niestety jest za bardzo "naszpikowane" jak w star-treku za duzo tego wszystkiego i samochód jest przez to cięższy zderzaki nakładki itp fakt moc ma i cieszy z jazdy ja natomiast wolałbym to auto w czarnym metalicu średnio obniżone nie przesadnie poszerzyć nadkola wstawic ciekawe alu kwasówke ze 3cale jakieś ciekawe lampy soczewki lub coś i fajnie by to wyglądało ale to to już przesada
kulio100
Początkujący

20 Paź 2012, 13:59

Znalazłem takie autko dość ciekawie wygląda nie jest wsiórowate zrobione z gustem dosyć tylko ciekawi mnie ten przebieg...ale pojemność i moc jest fajna wg mnie ale sami zobaczcie

No i też ta Audi kurde mogłaby być w sedanku...ale nasówa się pytanie czy aby na bank jest to wszystko tak jak opisał sprzedawca...

Jak coś interesującego znajdę dam wklejke
kulio100
Początkujący