Ramka na tablicę rejestracyjną

17 Lut 2012, 09:26

Witam,

możei to głupie pytanie, ale nie mam o tym zielonego pojecia, więc proszę o pomoc.

Kupiłem Renault Megane Scenic I i tylnia ramka na rejestrację jest trochę popękana. chciałem ją sobie wymienić. Czy wszystkie ramki są uniwersalne, czy też musiałbym szukać jakiejś konkretnej, żeby pasowałą do mojego samochodu?

Czy jest różnica między plastikową, a np. chromowaną?
laraloo
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
Prawo jazdy: 09 06 2010

17 Lut 2012, 10:23

Wszystkie ramiki są takie same. Jedyna róznica to mocowanie tego dolnego paska, najczęściej z reklamą. Ale jak kupujesz całość, to nie ma róznicy.
Jeżeli chodzi o plastik czy chrom, to jaka może być różnica? Jedna jest z plastiku, a druga z aluminium. No i róznica w cenie jest. A i w wyglądzie również
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

17 Lut 2012, 10:29

Jeżeli potrzebujesz ramki możesz też zamówić nasze forumowe koszt tylko za przesyłkę.
Ramki pod tablicę rejestracyjną
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

12 Lut 2017, 18:00

Najlepsze ramki produkuje Inwen - http://inwen.com.pl/ . W wielu marketach motoryzacyjnych można je nabyć, bo są najpopularniejsze.
Marynarz32
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 03 1983
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: Audi A3

21 Lip 2017, 13:33

Wszystkie ramki są takie same jeżeli chodzi o rozmiar. Między chromowanymi, a plastikowymi jest dość duża różnica w cenie. Jeżeli szukasz tego typu ramek to znajdziesz je np u Unital. Są tam wszystkie rodzaje tego typu ramek od standardowych po te z napisami. Możesz tez szukać w sklepach motoryzacyjnych jednak nie jestem pewna czy będziesz miał taki wybór :)
lokira
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 09 2007
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Renault Thalia

02 Paź 2017, 13:30

Na temat ramek na tablicę rejestracyjną szerzej możecie sporo poczytać w necie. Ogólnie taka ramka i napis na niej może być dobra reklamą do firmy. W korkach sie czesto stoi, wiec kazdy z nas wie, ze te napisy sie po prostu mimowolnie czyta :)
Arowana14
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Audi A5