Renault Laguna II FL - jak to z nią na prawdę jest?

29 Kwi 2017, 11:39

Cześć, mam okazję kupić w dobrej cenie wyżej wymieniony samochód. Natomiast martwi mnie elektryka w tych autach. W internecie można znaleźć wiele sprzecznych informacji na temat tego, czy facelifting w Lagunie 2 rzeczywiście naprawił wiele problemów tego auta, czy jednak jest to bujda.

Czy jest ktoś w stanie rzeczywiście ze sprawdzonego źródła powiedzieć mi, jak to z tą Laguną po fl jest? Czy Facelifting rzeczywiście "naprawił" ten samochód na tyle, aby można było się za nią oglądać? Czy może jest to tylko taki sam wymysł jak z tym, że w Mazdach 6 po fl jest mniejsza korozja a w rzeczywistości nie poprawiono nic w aspekcie ocynku czy wadliwych filców w nadkolach.

Dodam, że lagunę którą mam na oku ma silnik wolnossący 2.0, ale bardziej martwi mnie elektryka
iLuminary
Początkujący

Auto: Signum 1.8 122hp
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

08 Wrz 2017, 10:08

O który rocznik dokładnie Ci chodzi? Bo najpierw piszesz o Lagunie II fl a potem o Lagunie I, wiec sprecyzuj to. Jeżeli już to celuj w roczniki powyżej 2004 roku gdzie naprawdę wiele rzeczy zostało poprawionych pod katem elektryki i w sumie nie ma się czego obawiać. To samo w przypadku Laguny I, gdzie problemem jest tylna belka i nadmuch automatycznej klimy, poza tym wygodne i komfortowe auto.
Autobelki
Nowicjusz

Przebieg/rok: 11tys. km
Auto: Renault Laguna
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

08 Wrz 2017, 17:27

Autobelki napisał(a):Jeżeli już to celuj w roczniki powyżej 2004 roku gdzie naprawdę wiele rzeczy zostało poprawionych pod katem elektryki i w sumie nie ma się czego obawiać.
następny :/ daj jakieś dowody na to że jest tak jak mówisz i konkretnie opisz co zostało zmienione że się nie psuje a nagle zrobiła się bezawaryjnym autem jak dostała nowe lampy. Zaskocz nas proszę bo jak na razie nikt nie potrafił potwierdzić że coś zostało poprawione
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi R8 V10 RWS
    Audi Sport GmbH poszerza serię modelową R8, wprowadzając nową wersję z napędem na tylną oś. Audi R8 V10 RWS pojawi się na rynku w limitowanej edycji 999 egzemplarzy w wersjach Coupé i Spyder. Samochód napędzany ...