RDW do 5 tyś

12 Lis 2013, 22:18

No coraz mniej ich jest,z jakiego jesteś rejonu bo mam namiary na jedną taką ściere.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Lis 2013, 22:22

Lubuskie
saltaz
Nowicjusz

Auto: nie mam

12 Lis 2013, 22:28

To troche daleko bo mam oferte z Katowic.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

13 Lis 2013, 20:25

Podbijam
saltaz
Nowicjusz

22 Lis 2013, 00:09

Co myślicie o wyborze auta jakim jest Golf Mk2? Jak z osiągami i spalaniem, jaki silnik, plusy - minusy?
saltaz
Nowicjusz

22 Lis 2013, 09:01

Minus - nie ma rwd.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Ferrari F12 Berlinetta
    F12 to rasowy włoski grand tourer. Auto zachwyca osiągami - do pracy zaprzęgnięto w nim silnik V12 o mocy sporo ponad 700 KM, wygodnym i dopracowanym wnętrzem i oczywiście świetną, smukłą sylwetką z długą maską. Odmiana pozbawiona ...

30 Lis 2013, 01:33

Masz w Lubuskim.

[link do Tablica wygasł]

Zbliża się zima, dużo się nauczysz tym 1.6.

Blacharka wygląda pięknie. Typ pisze że po remoncie silnika i zawieszenia - tu już musisz sobie radzić sam (w sensie obczaić na oględzinach i na przejażdżce). Ale myślę że to możliwe. Po blacharce widać, że samochód nie wygląda na wóz do kartofli. Drugie 2,5 tysiąca (+ to co stargujesz) zostaw sobie na swap. Po prostu, jak poczujesz się na siłach wrzuć sobie 2.9 v6 pod maskę. Za 2.5 tysiąca kupisz 2.9 v6 w pięknych stanie ze sierrafanu i jeszcze będziesz mieć żeby komuś zapłacić za porządną przekładkę (swap). W tym czasie (do momentu aż będziesz chciał wrzucić to 2.9 v6) dozbieraj sobie kasy na zawias i hamulce które będziesz musiał zrobić przy zmianie silnika (jak w każdym samochodzie). Umówmy się... Będziesz mógł to uzbierać. Sierra - 1100 kg + 1.6 + LPG = Nie zbankrutujesz za paliwo... Mam nadzieję że pomogłem :wink:.

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Rok produkcji: 1993

01 Gru 2013, 17:17

Jak się wystraszyłeś ceny ubezpieczenia za dwa litry to wybacz kolego, ale stać Cię najwyżej na golfa II... I to polecam. O RWD zapomnij jak nie masz finansów.

Kieł - jak odbierzesz dowód osobisty i prawko to wróć tutaj, póki co poczytaj trochę, bo poziom piaskownicy niestety zaprezentowałeś.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

01 Gru 2013, 22:12

Ty byś się nie przestraszył kwoty rzędu 2tyś PLN + rocznie :)?
saltaz
Nowicjusz

01 Gru 2013, 22:27

Kupując samochód z konkretnym silnikiem trzeba się liczyć z wyższymi opłatami. Jednak łatwo idzie to ominąć dogadując się z kimś posiadającym zniżki ;)
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 1995

01 Gru 2013, 22:36

Tylko właśnie w tym przypadku mógłby być problem, dlatego zależy mi na nie za dużym silniku.
saltaz
Nowicjusz

01 Gru 2013, 23:02

Maluch po swapie i tyle :wink:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2003

01 Gru 2013, 23:54

"Ty byś się nie przestraszył kwoty rzędu 2tyś PLN + rocznie :)?"

Jest to dużo jak na OC, ale w przypadku BMW E30 do 5 tysi to będzie ułamek tego, co należy w auto zainwestować aby to BMW doprowadzić do stanu zbliżonego do tego, jaki miało 20 lat temu. Także jak nie masz na OBOWIĄZKOWE ubezpieczenie to skąd weźmiesz na serwis i chociażby głupie opony? Takim "beemkarzom" dziękujemy.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

02 Gru 2013, 00:17

jiGsaw napisał(a):Także jak nie masz na OBOWIĄZKOWE ubezpieczenie to skąd weźmiesz na serwis i chociażby głupie opony? Takim "beemkarzom" dziękujemy.

Nie potrzebnie się unosisz :D tutaj się szkoli przyszłych pracowników ERY :)
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

02 Gru 2013, 00:42

Rower =

Plusy:

1. Ma RWD.

2. Nie ma obowiązkowych ubezpieczeń.

3. Jeździsz praktycznie za darmo.

Minusy:

Nie ma ogrzewania i w zimę może być chłodno.

Ale do Twoich wymagań pasuje :ok:.

Dostałeś Link do Sierry 1.6 LPG w Lubuskim. Ładna za grosze. Na śniegu będziesz miał dużo radochy. Oc za 1.6 będzie już dużo mniejsze. 1.6 LPG nie będzie palił bardzo dużo. Jak chcesz to bierz, jak nie to nie rozumiem o co Ci jeszcze chodzi.

saltaz napisał(a):Ty byś się nie przestraszył kwoty rzędu 2tyś PLN + rocznie :)?

Ja tyle wydaje na paliwo i kapcie w oszczędnym miesiącu...

Barol napisał(a):Sierra minimum 2.0 i w zimie każdy zakret Twoj.

Minimum 2.0 litry??? On nie chce zacząć przygody z Driftem. Do jazdy po śniegu wystarczy tył napęd, reszta jest nie ważna, każdy silnik da rade z czymś takim.

Pozdrawiam :).

Albo w sumie zapomnij o tej Ścierce! Mam nadzieję że trafi w lepsze ręce...
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Rok produkcji: 1993