-papier ścierny, żeby usunąć wszystkie plamki rdzy (do gołego metalu) -zabezpieczenie przed korozją -na to szpachlówka -wyrównywanie do gładkiego różnymi papierami ściernymi, żeby przejeżdżając palcem nie czuć różnicy ani grudek -podkład -lakier (baza) To taki skrócony opis procedury.
nie mozliwe jest usuniecie takiej rdzy papierem sciernym poprostu kamien i kątówka ja np uzywam szczorki drucianej na kątowke no i jezeli chcesz to lakierowac to szpachla i tak dalej jak kolega wyzej mowil a jezeli nie to mozesz oczyscic ta rdze potem nałozyc pędzelkiem polrust (wchodzi w realkcje z blacha) i na to czarny podklad pędzelkiem i jakis spray czarny i po zabiegu
Witam podłąncze się do tematu też mam problem z rdzą i tak rok temu robiłe drzwi i zdarłem wszystko fo gołej blachy zapryskałem brunoksem, szpachlówka, podkład, lakier i klar no i po niecałym roku wyszo znowu i szukam środka antykorozyjnego bo widze tutaj nazwe polrust i jak on się zachowuje i czy będzie to wystarczyło bo jeszcze znalazłem coś takiego BRUNOX R-STOP APP 100ml.
rdzy się praktycznie nigdy nie pozbędziesz:( jak jest już na wierzchu troche to w srodku jest jej dużo wiecej. Najlepiej kupić używane drzwi,może uda się w kolorze nadwozia,a jak nie to i tak musiałbyś malować szpachlowane.
Ogólnie zdejmij boczek i zobacz ile tam rdzy w środku już jest. Zgrzewy itd pewnie zjedzone...
w środku nie ma bo rozbierałem drzwi ostatnio do pamięci foteli bo coś mi sie poluzowało a z nowymy drzwiami będzie problem z malowaniem bo numer lakieru z nadzwozia jest inny niż właściwy kolor bo dobierałem właśnie samochód był przemalowany kiedzyś i się delikatnie odcień różni to jak rdzy w środku jeszcze nie ma to może wyczyszcze zaszpachluje ile będzie trzeba żeby było równo wyszlifuje podkład lakier i klar tak będzie chyba najlepiej
Renault Supercinq Baccara Baccara to superwyrafinowana wersja Renault Supercinq: skórzana tapicerka i kierownica pokryta skórą, dopasowane wnętrze w beżowych tonacjach, gałka dźwigni zmiany biegów pokryta czarną skórą, ...
Sprinter 316 LGT zasilany benzyną i gazem LPG Sprinter 316 LGT (Liquefied Gas Technology), wyposażony w 4-cylindrowy silnik o zapłonie iskrowym o pojemności skokowej 1796 cm3, rozwijający moc 115 kW (156 KM) przy 5000 obr/min. Silnik mógł być zasilany benzyną ...
lakier już kiedyś dobierałem jescze troche mam ale będzie trzeba dorobić dzisaj zaszpachlowałem i pomalowałem podkładem akrylowym ale jeszcze lekie poprawki będą
jedyny ratunek na rdze to piaskowanie inaczej sie nie pozbedziesz jej zadnym srodkiem bo one tylko zasklepiaja i nie pozwalaja sie dalej rozprzestrzeniac
cześć wszystkim, ja ostatnio odnalazłem super srodek na rdze, nazywa sie RUST STOP i stosuje go na razie od kilku dni, ale zobaczymy co bedzie dalej... mysle, ze warto pokladac w nim nadzieje
Jeżeli chodzi o konserwację auta,polecam zastosowanie środka antykorozyjnego z www.rustcheckcorolon.pl im wcześniej zabezpieczycie karoserię i felgi przed rdzą,tym lepiej.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.