REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
kamilo3773 napisał(a):.Jestem laik i jedyne co wiem to że w dłoń szlifierka a co dalej...??
kamilo3773 napisał(a):A ten podklad z czego się składa ??
kamilo3773 napisał(a):Czy po tym wszystkim kłasc szpachle i dopiero lakierowac w kolorze nadwozia ?
kamilo3773 napisał(a):2/ podkład -- czyli obojętnie jaki podkład antykorozyjny ??
Wiadomo ze tak...kamilo3773 napisał(a):3/ szpachel -- chodzi ci o szpachlowanie ??
A jak chcesz pomalowac bezposrednio na szpachel...kamilo3773 napisał(a):4/ podkład pod lakier -- tego już nie łapę,mam 2x kłaść podkład,po co ??
kamilo3773 napisał(a):Idzie zima i chciałbym to jeszcze wcześniej zrobić przed tym jak spadnie śnieg(Nie posiadam garażu)[/quotekamilo3773 napisał(a):Witam
Posiadam VW Polo z 91r i ostatnio dojrzałem oznaki korozji.
Małe pęcherzyki ok. 1,5-2cm na przednim nadkolu,progach,klapie bagażnika.Są to małe oznaki i jeszcze nie przeżarło na wylot.Wymiana całego elementu nie wchodzi w grę bo się nie opłaca.Idzie zima i chciałbym to jeszcze wcześniej zrobić przed tym jak spadnie śnieg(Nie posiadam garażu).Dlatego chciałbym aby ktoś napisał krok po kroku jak się tego ustrojstwa pozbyć,ewentualnie jeżeli zna ktoś jakiś link do takiego tematu proszę podać.Jestem laik i jedyne co wiem to że w dłoń szlifierka a co dalej...??
W necie szukałem lecz takiego dobrego poradnika odnośnie tego tematu nie znalazłem.
Proszę o pomoc
kamilo3773 napisał(a):bonifacy Sory ,ale nie mam tyle kasy żeby zlecać to lakiernikowi,co do lakieru myślę że będzie to jednak spray.
kamilo3773 napisał(a):co do tej szpachli to obiło mi się coś o uszy,że trzeba jakoś to wyrównywać papierem