Rdza ! Pomocy !

31 Mar 2015, 19:59

Witam , posiadam Opla Corsę , niestety jak to w Corsie są problemy z rdza, nie mam jej dużo ale weszła mi na dolną część drzwi. Wiem że połowa napisze oddaj do blacharza, pewnie bym to zrobił gdyby to było auto z 2010r , niestety nie jest. Pojechałem do sklepu lakierniczo/samochodowego i wytłumaczyłem że chcę sam się zabrać za tą rdzę i poprosiłem o dobranie preparatów.
Sprzedawca polecił mi Szpachle z utwardzaczem firmy Inter Troton Uniwersal, Dupli- Color Rust Stop 4in1 oraz papiery ścierne i teraz pytanie czy czegoś więcej nie potrzeba ? Pytając o lakier sprzedawca powiedział że Rust-Stop będzie bardzo podobnym kolorem do obecego co mam (biale autko) do tego chroni przed korozją.

Wytłumaczył mi w następujący sposób:
1. Papierem ściernym zetrzeć rdzę
2. Przeczyścić
3. Położyć warstwę Rust-Stop 4in1 i poczekać aż dobrze wyschnie
4. Położyć Szpachlę i poczekać aż zaschnie,następnie papierem ściernym wyrównać.
5. położyć ostateczną warstwę Rust-Stop 4in1.

Mój problem polega na tym że w internecie często jest to inaczej opisywane niż mi sprzedawca polecił,na większej ilości produktów. Czy ktoś może mi to dokładnie opisać jak mam to zrobić ? Czy coś dokupić ?
Aaladrian
Obserwowany

Auto: Opel Corsa

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan Pathfinder wybrany przez polską Policję
    Nissan Sales Central & Eastern Europe sprzedał kolejne samochody dla polskiej Policji. W wyniku wygranego przetargu przeprowadzonego przez Komendę Wojewódzką Policji w Radomiu firma dostarczy 7 kolejnych samochodów ...
    Crossover Yaris Cross – hybryda 4x4
    O tym, że cały świat pokochał SUV-y, wiemy od dawna. Wypierają one różne inne rodzaje samochodów z ich tradycyjnych funkcji i segmentów rynkowych. Na przykład managerowie chętnie zamieniają prestiżowe ...