Rdzewiejący błotnik

21 Lut 2019, 19:35

Rdzewiejący błotnik Witam

Piszę na forum , ponieważ chciałbym zasięgnąć porady dotyczącej prawego tylnego błotnika w samochodzie Kia SHUMA II 2003r. silnik 1.6 75kW. W załączniku wstawiam zdjęcie elementu. W maju muszę jechać do przeglądu, stąd moje pytanie. Jest w ogóle taka możliwość aby z taką blachą samochód przeszedł badanie , czy należało by coś z tym zrobić. Chciałbym się również dowiedzieć co ewentualnie można by zrobić bez konieczności wymiany całego elementu , ponieważ to najprawdopodobniej przewyższyło by wartość całego pojazdu. Z góry dziękuję za porady i poświęcony czas.
matibu
Nowicjusz

Zdjęcia: 4

21 Lut 2019, 23:28

Badań niestety nie przejdzie z takim czymś, można by podpasować reperaturkę z innego auta ale koszt naprawy to ok 800 zł
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

21 Lut 2019, 23:59

Według Ciebie nie ma co czekać i liczyć na to , że jakims cudem ktoś to podbije na badaniu tylko zrobić z tym?
matibu
Nowicjusz

Zdjęcia: 4

22 Lut 2019, 00:11

Ja bym nie podbił a czy wszystcy postąpili by jak ja? nie wiem
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zmęczenie, sen - przyczyny wypadków drogowych
    Zmęczenie to prawdopodobnie najbardziej bagatelizowany czynnik wśród przyczyn wypadków drogowych, ponieważ jego rzeczywisty udział jest trudny do zmierzenia. Szacuje się, że zmęczenie ma wpływ na nawet 30% wypadków ...