Reanault megane czy skoda fabia?

10 Lut 2009, 13:36

No właśnie, jednostki które skoda samodzielnie wyprodukowała i wstawiła do Fabii czy innego jej samochodu na palcach jednej ręki można wyliczyć.
stasiowski121

10 Lut 2009, 14:03

Masz racje ładuj sie w megane a napewno dluuuuugo nia pojezdzisz =p Zawieszenie potrafi z tylu sie posypac.Wogole trapi ja wiele takich maych niedorobek
passek b5
Początkujący

10 Lut 2009, 14:42

oczywiście wybór jest prosty tylko jeśli chodzi o niezawodność - wygrywa fabia, reszta - zależy co lubisz
Kto za młodu głupim nie był ten na starość nie zmądrzeje...
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

11 Lut 2009, 01:21

Panowie strzepicie jezory a nie wiemy dokładnie o jaki model Meganki gosć pyta!!Chcecie znać odpowiedz?Ja braci mam wielu i tak się składa ,że dwaj z nich mają Meganki,jeden od drugiego kupił bo???Meganka 1.9 diesel ???Jesli ktoś na Meganke powie cos zlego to???Utopię go w 70% naszej łackiej Sliwowicy!!! :lol: :lol: :lol: Dobra ,dobra ,teraz narzekać na to auto bedziecie wszyscy!!! :lol: :lol: :lol: Nie wiem ile ta staruszka ma lat i ile w kolach,chyba ponad 250kkm i na 100% przy silniku procz rozrzadu nie bylo robione nic i nie zepsula sie nigdy!!!Drugi ma 2003 1.5 DCi,jest tak cholernie zadowolony ze nie jestem w stanie napisać!!!Fabia?Ja tych samochodow nawet nie probowalbym porownać!!!Meganka wystarczy sie przejechac by o Fabii nawet nie pomysleć!!!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

11 Lut 2009, 09:43

haha ja chcę zostać utopiony w śliwowicy - wydaję się to całkiem przyjemne ;) Widzisz ja w firmie mam dwie osoby, które maja megane i jedna w sumie nie narzeka a druga nie może się już doczekać jak uda jej się go sprzedać bo więcej stoi niż jeździ 8)
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

11 Lut 2009, 10:27

Fabia jest z tyłu ciasnawa...jeżdżę taką w pracy ale i tak bym ją wolał od meganki.Ma trwalszą mechanikę i na pewno będzie tańsza w utrzymaniu.
Najwazniejsze jest jednak to,że wybierając Fabię minimalizuję margines "władowania się w ewentualne częstsze awarie" mając za alternatywę Megane...
pozdro
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak warsztaty w Polsce zamawiają części?
    Mimo, iż rośnie liczba warsztatów z dostępem do szerokopasmowego Internetu oraz tych wyposażających swoich pracowników w urządzenia mobilne, wykorzystanie globalnej sieci do celów biznesowych jest niewielkie. ...

11 Lut 2009, 10:30

no i trzyma dłużej swoją wartość
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

11 Lut 2009, 11:35

Oczywiscie ze nie moge wam nie odmowic racji,jesli ktos powie cos zlego na Skode to go w takim wypadku w sliwowicy nie utopie!!!! :lol: Widzicie najmniej na swe samochody narzekają ci,ktorzy maja chociaz marginalne pojecie o mechanice!!!Ktos kto nie wie gdzie jest wlew oleju w samochodzie i bagnet bedzie narzekał nawet na taki dobry samochod jak Fabia!!!Obydwa samochody są dobre jesli sa w dobrych rekach!!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

12 Lut 2009, 16:16

Właśnie silniki, ale nie tylko są z VW, którego można bez chwili zawachania nazwać niezawodnym... Megane, siedziałem kilka razy i jakość wykonania wg mnie troszeczkę gorsza od Fabii...
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz

12 Lut 2009, 18:19

Mnie tez nie przekonuje to plastikowe wnetrze w Renault no i co jeszcze?Te silniki DCi.Ja swemu bratu radzilem benzynke 1.6 ale mnie nie posluchal.Narazie zachwycony jest 4l na trasie tylko nie wie biedak,ze jedna awaria systemu wtryskowego i lipka z oszczedzania.Fabia?Nie powiem na ten samochod zlego slowa bo to jest Skoda tak jak ja Hucuł! :lol: Trzeba Czechom przyznac jedno ,solidni sa jesli chodzi o kontrole jakosci!Tutaj Niemcow scigaja,taka jest prawda ale nie patrzmy na Skode w kategoriach innych jak Volkswagenowskich bo gdyby nie Niemcy to Skoda dalej produkowalaby te swoje genialne bryczki ktorych chlodnice sluzyly do gotowania jaj na przyklad.Ja gdybym kupil sobie Skode to pierwsze co bym zrobil ,usunalbym ich znaczek!Fabia to dobry samochod dlatego,że nie jest Skoda na litosć Boska.! :lol: :lol: :lol: :shock:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

12 Lut 2009, 20:33

Zdecydowanie fabia
erykoski5
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Leszno