Reanault megane czy skoda fabia?

11 Gru 2008, 20:02

Witam! Mam problem. zastanawiam się nad kupnem samochodu i nie wiem który wybrać: meganke czy fabię? Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję. Pozdrawiam
wronka
Nowicjusz

11 Gru 2008, 20:23

fabia to zdecydowanie mniej awaryjne auto od meganki :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

27 Gru 2008, 21:03

fabia to segment b a megana to c wiec większa i na pewno lepsza
Megane II
Nowicjusz

27 Gru 2008, 21:38

Megane to auto większe i niekoniecznie bardziej awaryjne. Fabia to solidny wóz wszystko zalezy czy potrzebujesz duzy samochód czy mały wystarczy oba są dobre
Maniak
Automaniak91
Początkujący
Awatar użytkownika

27 Gru 2008, 23:50

ja bym brał skodę, może design nie powala ale to sprawdzone i mało awaryjne auto do tego z silnikami tdi bardzo oszczędne i trwałe
rafaello7
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Częstochowa

28 Gru 2008, 00:17

fabia dobrze sprawdzona...bo tania, megane wieksze i ŁADNIEJSZE.
bykuu
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: z nienacka
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault Type B - 120 lat modelu
    Sztywny dach nadawał samochodowi zaskakujący wygląd jak na dzisiejsze normy. Był prawie równie wysoki co długi. Nadwozie miało długość 1,9 metra (czyli o 50 cm mniej niż nowoczesne Renault Twizy) i imponującą wysokość ...
    Świeć przykładem i odblaskiem poruszając się po drogach
    Jedną z najważniejszych zasad bezpieczeństwa jest zasada widoczności. Uczestnicy ruchu drogowego powinni zadbać o to, by być widocznym dla innych i sami być jak najlepiej przygotowani do tego, by obserwować drogę i jej otoczenie. ...

09 Lut 2009, 16:28

ja osobiście jeździłem 6 lat meganką i nie miałem z nią zadnych problemów. zima, lato, zawsze była posłuszna. może wykończenie wnętrza nie jest z górnej pułki ale nie przeszkadza. fabia- słyszałem że solidna i również niezawodna. jednak osobiście wybrałbym francuza, bo jest większy i wygodniejszy.
hubcio1985
Nowicjusz

09 Lut 2009, 21:02

Taka prawda ze jakbysmy zwracali uwage na każda rzecz w samochodach róznorakich co tam sie psuje jeździlibysmy hulajnogą :P jest tyle marek ze po to one sa zeby sobie wybrać jeden ma problem z megane innygo nie ma i chwali taka prawda.

Skoda według mnie odbre autko napewno bedziesz zadowolony

megane jeźdizłem i dziekuje siada w nim jak w jakims papierowym modelu awaryjny bardzo pozatym jesli miałbym brac samochód dla wygladu to napewno nie megane zreszta nie mat o najmniejszego sensu liczy sie bardziej jazda i awaryjnosc
Zordrak
Początkujący

Miejscowość: Gdańsk

09 Lut 2009, 22:38

[quote="Zordrak"]Taka prawda ze jakbysmy zwracali uwage na każda rzecz w samochodach róznorakich co tam sie psuje jeździlibysmy hulajnogą :P jest tyle marek ze po to one sa zeby sobie wybrać jeden ma problem z megane innygo nie ma i chwali taka prawda.

Skoda według mnie odbre autko napewno bedziesz zadowolony

megane jeźdizłem i dziekuje siada w nim jak w jakims papierowym modelu awaryjny bardzo pozatym jesli miałbym brac samochód dla wygladu to napewno nie megane zreszta nie mat o najmniejszego sensu liczy sie bardziej jazda i awaryjnosc[/quote]
Jeździłeś ale chyba modelem zdalnie sterowanym. Sam mam Megane II po FL i przejechałem nim narazie 25 tys. km bez problemów ( teraz ma 90 tys. km) i jeździ mi sie bardzo dobrze. Kuzyn ma takiego samego służbowego 40 tys przebiegu i też nigdy nie zawiódł i bardzo sobie chwali samochód. Polecam Megane
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło

09 Lut 2009, 22:41

i jeszcze ciekaw jestem na jakiej podstawie wywnioskowałeś, że Megane są bardzo awaryjne? Może ci sie z Laguną pomyliło? Bo nie słyszałem i nie czytałem jeszcze o psujących sie Megane.
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło

10 Lut 2009, 00:37

widzisz posiadałem megane przed mercem (apropo jezdze juz 2 mercem z rzędu i nie zamieniam na nic innego (nie krytykujac przy tym dobitnie innych marek) :D)

ty to tam jak mowisz ze masz 90tysiecy przejechane to co ci sie w nowym moze sypnac ? ja kupowałem to miało przejechane troche wiecej niz te 90tysiecy

kupiłem i po 30 tysiacach moich przejechanych sypneła sie skrzynia ;/ fajniepotem siadły wtryski no to juz w ogule ;/ ogólnie janie polecam i tyle miałem doswiadczyłem i dziekuje. I tak apropo nie wcinaj swoich 4 groszy typu ze jeździłem modelem zdalnie sterowanym bo kazdy ma inne doswiadczenia i obiekcje na temat kazdej z marek
Zordrak
Początkujący

10 Lut 2009, 07:45

Zależy wszystko od tego jak człowiek trafi, jak poprzedni właściciel dbał o autko.
stasiowski121

10 Lut 2009, 09:01

Może autorze napiszesz o jakich rocznikach myślisz, jak dla mnie to też wolałbym meganke, fabia troche ciasna i nieładna ale to kwestia gustu, awaryjność może być na podobnym poziomie, zależy jak się trafi.
pirlo333
Początkujący

10 Lut 2009, 09:27

W fabii duża część gamy silników to konstrukcje ze stajni VW może dlatego skody mają opinię VW dla uboższych :)
stasiowski121

10 Lut 2009, 12:24

stasiowski121 napisał(a):W fabii duża część gamy silników to konstrukcje ze stajni VW może dlatego skody mają opinię VW dla uboższych :)

Zgadzam sie z kolegą ;)

Renaut o jakim mówiłem miałem rocznik 2000 2.0 przynajkniej na tej doświadczyłm jej awaryjności
Zordrak
Początkujący