Reanult Megane Coupe - co sądzicie??

01 Lut 2009, 00:29

proszę mi coś powiedziec wiecej o tym samochodzie, interesuje mnie rocznik ok 96,97, silnik 1,6. czy to dobry wybór na pierwszy samochód??czy sa z nim jakies szczegolne problemy, na co trzeba zwrocic uwage przy tym modelu itp itd.
gamer66
Nowicjusz

01 Lut 2009, 00:33

Nie wiem czy w coupe ale w jakims megane siadały uszczelki pod glowica. Nie jestem pewien ale chyba wlasnie w 1.6 więc przy kupnie zwróć uwagę czy nie ma objawów wskazujących na zużycie uszczelki
lukaszkomza
Początkujący

Miejscowość: Więcbork

01 Lut 2009, 01:17

ok dzieki ale niech sie wypowie tez najlepiej ktos kto mial bezposrednio do czynienia z tym samochodem, czy wogole warto sobie nim zawracac głowe. chodzi mi zeby samochod byl w miare oszczedny i tani w utrzymaniu ale jednoczesnie dynamiczny a przy tym zeby nie bylo z nim jakis wiekszych problemow
gamer66
Nowicjusz

01 Lut 2009, 12:54

Miałem przyjemność użytkować na szczęście przez krótki czas skrzynia biegów siada po 30 tysiącach co dla mnie jest paranoją ;/ uszczelki jak kolega wyżej napisał również prawda strzelaja niemiłosiernie.

Jak dla mnie zawieszenie tez nie jest za ciekawe przy sporych dziurach poprostu jakbyś jeździł stywnym gokartem i wszystko czujesz i cos tu stuka cos tu innego.

Ogólnie nie polecam sprzedałem i szcześliwy z tego powodu.

Miałem troche juz samochodów nie duzo ale zawsze cos ale zaden nie był tak awaryjny jak tam Coupej'ka :(
Zordrak
Początkujący

Miejscowość: Gdańsk

01 Lut 2009, 13:35

czyli wychodzi na to ze zdecydowanie lepszym wyborem bedzie civic z 95r z silnikiem 1,5 16v??
gamer66
Nowicjusz

01 Lut 2009, 16:24

Nie użytkowałem hondy bo nie lubie japońskich samochodów ale to moje zdanie każdy lubi co innego ale wiele osób chwali ;)
Zordrak
Początkujący

Miejscowość: Gdańsk

03 Lut 2009, 14:46

ja mam meganke cabrio z 2001. Odpukac nic na razie się nie dzieje. Jestem bardzo zadowolony. jedyny problem jaki dotychczas wykryłem to stukanie w nawiewie.a le byłem w serwisie i cos poprzestawiali i juz działa ok (nie zapłaciłem nawet 1zł :) )
Renault Megane Cabrio 2.0 16V
Diabolo
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa