29 Gru 2016, 15:48
Witam, mam problem z homologacją lamp, szyb i opon w Golfie 5, którego ostatnio kupiłem w jakimś komisie w Krakowie. Samochód sprowadzony z Austrii i z początku wydawało się jakby świecił trochę brytyjskimi przepisami (chodzi o reflektory), tj. jaśniej po lewej stronie. Sprawdziłem oznaczenia i jest tam E1 w przypadku obu lamp z przodu. Jednakże z tyłu na obu jest już E2. Czy to oznacza, że któreś z lamp były wymieniane? Każda szyba w samochodzie to E1 a opony znów E4. Troche to pokręcone i nie wiem co o tym myśleć. Samochód wcale nie wygląda na powypadkowy (wszystkie linie i łączenia równe, magnes trzyma się maski, czujnik lakieru też się zgadza i wszystko inne również jest w porządku.) Jedynie co to maska z przodu troszkę się odznacza gdyż jest to kolor czerwony więc dobrze widać, ale doszliśmy do wniosku, że mogła lekko wyblaknąć od słońca. Więc, moje pytanie - czy z lampami wszystko w porządku i mogę się poruszać po Polsce nie bojąc się o to? I czy oznaczenia E1 z przodu i E2 z tyłu mogą oznaczać, że jest to samochód powypadkowy? Z góry dziękuję za pomoc. I również przepraszam jeśli w złym miejscu umieściłem temat.