REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Dobre żarówki, ładnie świecą. jedyny ich minus to trochę krótsza żywotność. W zestawie masz dwie żarówki czyli wymieniasz parę z prawej i lewej strony w światłach mijania.Mithriandil napisał(a):Myslalem o wymianie mijania, na OSRAM Night Breaker, cena jakos 60-80 zl.
Nie są złe, a na pewno lepsze od starych. Każda żarówka z czasem zaczyna coraz słabiej świecić.Mithriandil napisał(a):silverstar bedą rozsądnym wyborem i bedą lepsze o moich staruszków
Jak u Ciebie wyglądają szkła reflektorów ? Każdą astrę G trapi problem matowienia.Mithriandil napisał(a):Mam astre G i aktualnie nie wiem jakie mam zarowki, wiem natomiast ze kiepsko świecą.
Może to chodzi o to że nie +130%, tylko 130% wtedy to jest to samo co +30%yeti65 napisał(a):Pamiętam z tych testów że +130% philipsa świeci podobnie jak +30% tegoż samego philipsa
Zgadzm się i tu duże znaczenie ma też kolor światła, piszeszjacus19 napisał(a):Tu chodzi o doświetlanie pobocza i odległość do jakiego dolatuje strumień światła
Ponieważ zwykłe żarówki świecą bardziej żółtym światłem (ok, 3000K) przy którym wzrok się bardziej męczy a samo światło nie oświetla dobrze drogi przed nami. Druga sprawa to jakość przedniego klosza na lampie i odblasku w środku, bardzo często widzę że samochody mają matowe lub nawet żółte klosze, a wtedy nawet najlepsza i najmocniejsza żarówka nie pomoże.jacus19 napisał(a):Jak kiedyś jeździłem na najtańszych żarówkach to przy deszczu w nocy ledwo co widziałem. Moja twarz była przyklejona do przedniej szyby i modliłem się by dojechać do domu.