Reflektory soczewkowe z ringami

21 Maj 2008, 19:29

Witam.

Kupilem sobie reflektory soczewkowe do peugeota 206 wszystko podlączylem tylko nie wiem gdzie podlączyć kabelki od diud zeby swiecily.Mial ktos taki problem kiedys. Gdzie je podlączyć?

Prosze o pomoc

szkoda zeby taki bajer sie marnowal i nie swiecil ;)
Sna_ke5
Nowicjusz

17 Sie 2008, 09:27

pyt. tez chce sobie zalozyc soczewkowe, czy to sa orginalne i jaka jest roznica miedzy zwyklymi swiatlami
godfather78
Aktywny

Miejscowość: swarzędz
Prawo jazdy: 0- 0-1996
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: octavia II
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna

01 Kwi 2009, 13:44

Najlepiej to chyba będzie jeśli te diody (ringi w Twoim przypadku z tego co wyczytałem z tematu) podłączysz pod postojówki ;] :roll:
pavcio92
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

12 Kwi 2009, 07:56

zalezy jak mu sie podoba moga sie wlanczac odpowiednio z mijania i dlugimi, bo jak policja bedzie upierdliwa .....
godfather78
Aktywny

24 Kwi 2009, 14:59

ja mam w clio ringi i soczewki ;) od postojówek idą po dwa kable na strone, pamiętaj że ważne jest podłączenie dobre + i - bo to diody i jest różniaca, u mnie przy reflektorach były poprowadzone kable od ringów i podpięte pod kostke, więc tylko należało je podłączyć ;) godfather78, różnica między reflektorem soczewkowym, a zwykłym zwierciadłowym jest duża, soczewka dużo gorzej niestety świeci, ale wygląda (moim zdaniem) nowoczesniej. Jeżeli są soczewki to trzeba do nich włożyć dobrą żarówke, żeby dobrze oświetlało.
Seba_I
Nowicjusz

Miejscowość: Wędrzyn

24 Kwi 2009, 18:40

Seba_I napisał(a):różnica między reflektorem soczewkowym, a zwykłym zwierciadłowym jest duża, soczewka dużo gorzej niestety świeci

Pierwsze słyszę żeby reflektory soczewkowe gorzej świeciły od standardowych
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Spalanie i emisja CO2 - BMW X2
    W zależności od wersji silnikowej jesteśmy w stanie zauważyć że rozbieżności w spalaniu są dosyć spore. Wynoszą od 1,8 litra do 7,5 litra na 100 km. BMW X2 xDrive25d : zużycie paliwa w cyklu mieszanym: 6,3-5,7 l/100 km; emisja ...
    Ekojazda dobra dla środowiska są też plusy dla kierowcy
    Szacuje się, że źródłem 60% zanieczyszczeń powietrza w centrach dużych miast jest transport. Do zmniejszenia tego problemu może przyczynić się ekojazda, przynosząca wymierne korzyści nie tylko w postaci redukcji emisji ...

24 Kwi 2009, 21:20

PrezesArtek napisał(a):
Seba_I napisał(a):różnica między reflektorem soczewkowym, a zwykłym zwierciadłowym jest duża, soczewka dużo gorzej niestety świeci

Pierwsze słyszę żeby reflektory soczewkowe gorzej świeciły od standardowych

sprawdz sam ;)
Seba_I
Nowicjusz

Miejscowość: Wędrzyn

25 Kwi 2009, 06:12

Jak bym miał znajomego z takimi światłami to bym sprawdził na pewno bo sam chciałem kupować soczewki bo myślałem że lepiej świecą no i na pewno lepiej wyglądają :cool:
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2001

01 Maj 2009, 07:22

juz zalozylem soczewki i swieca duzo lepiej niz standardowe, jedyny problem jak ustawie poziom to po czasie same sie obnizala, moze moj egzemplarz taki jest bo same swiatla POLECAM
godfather78
Aktywny