Witam was wszystkich
![Szczęśliwy :D]()
jestem zupełnie nowy aczkolwiek przekopałem już chyba pół internetu i nie znalazłem odpowiedzi na mój problem.
Do rzeczy:
1. Kupiłem samochód i do niego dostałem setup zimowy mega okropnie zniszczone felgi rzekomo są oryginalne Audi aczkolwiek z tyłu nie ma żadnej graweracji audi. Musi ona tam być czy audi robiło bez graweracji ?
2. Felgi posiadają ''wżery'' jak to fachowo nazwać ? (widać na zdjeciach)
3. Stwierdziłem że zregeneruje je dlatego na różnych forach powiedzieli ''papier do reki i trzeć'' To była katorga a efekt mizerny. Zajmuje sie hobbysticznie detalingiem wiec stwierdziłem że kupię papiery wrzucę na maszynę i będę polerować zaczynałem od DA ale bylo słabo dlatego ruszyłem ze zwykłą rotacją. Końcówka 50mm a papiery od 240 - 2500 nastepnie autosol Finalnie ceramika. Felga jest niby aluminiowa a podczas pracy cały czas wytrąca sie ala ''grafit''. Obstawiam że jest to krzem co najgorsze te felgi podczas polerowania jakby caly czas wchodziły w reakcje jakąś chemiczną i musze wracac do poprzedniej gradacji aby usunąć te ''wżery'' ponieważ pojawiają sie cały czas na nowo. Obstawiam ze jak przeleciałem je papierem 240 to usunałem raczej wszystkie mankamenty które posiadała
4. Pytanie gdzie leży problem ? Próbowałem polerować na wysokich obrotach na niskich na mokro na sucho a efekt jest bardzo średni.
5. Dlaczego z Tyłu felgi nie ma żadnych oznaczeń poza tymi co widać na foto. Jedynie co znalazłem to JWL i VIA to certyfikaty
Lecz oznaczenie '' A9''
''431''
''M''
''11###''
''12###''
''C829''
''H''
Widać na zdjęciach,
Już nie mam pomysłu jak doprowadzić je do idealnego stanu. Może ma ktoś z was doświadczenie z felgami i mial podoby problem ? Czy po drodze popełniam jakiś błąd ?
Dodam że jedną felge wstepnie zrobiłem nałożyłem ceramikę i felga lezała przez 3mc w pomieszczeniu +20st. zakurzyła sie to stwierdziłem ze umyję ją, użyłem Deironizera do felg (żaden kwas czy cos tego typu) i spłukałem zgodnie ze sztuka, pare godzin później felga zaczeła znowu mieć te wżery jakby czarne punkty. Efekt taki że prace trzeba powtórzyć.
Jak dla mnie aluminium świeci sie jak psu jajca po polerce a nie jest takie matowe/satynowe jak na foto.
Dzięki za pomoc !
![Uśmiechnięty :)]()