Uszkodzona opona: do naprawy czy wyrzucenia

09 Maj 2021, 19:53

Witam,
czy ta opona nadaję się do naprawy czy do wyrzucenia?

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

helganin
Nowicjusz

09 Maj 2021, 21:19

Do wyrzucenia
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

10 Maj 2021, 08:19

Myślę że tak jak napisał [email widoczny po zalogowaniu] Widać po feldze że mocno dostała i wewnętrzna budowa boku opony prawdopodobnie jest uszkodzona. Dalsza jazda na niej będzie niebezpieczna bo może się zrobić w tym miejscu balon a w skrajnym przypadku może nawet rozerwać oponę przy większej prędkości.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

10 Maj 2021, 08:29

To była nowa opona która nie wiem czy ma przejechane 300km no ale trudno, nie będę ryzykował.
helganin
Nowicjusz

10 Maj 2021, 10:46

Przy takim uderzeniu (widać po feldze) na pewno zewnętrzna struktura opony została uszkodzona.
helganin napisał(a):To była nowa opona która nie wiem czy ma przejechane 300km
To kupisz tylko jedną sztukę nową założysz i będzie ok, lepiej nie ryzykować.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

10 Maj 2021, 11:46

nie będę już kupował nokianów, jak założyłem komplet to auto mi ściąga delikatnie na lewo przekładałem opony lewo prawo i to samo, więc zostawię 2 nokiany z tyłu a z przodu założę coś innego :) bo lepiej nie ryzykować
helganin
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowe modele Mitsubishi eK Wagon i eK Custom
    Firmy Mitsubishi Motors Corporation i Nissan Motor Co., Ltd. ogłosiły nazwy i zaprezentowały sylwetki nowych, wspólnie opracowanych samochodów segmentu mini przeznaczonych wyłącznie na rynek japoński. Sprzedaż ...
    Opel Mokka otrzymał pięć gwiazdek w testach Euro NCAP
    Niezależna organizacja konsumencka Euro NCAP (Europejski Program Oceny Nowego Pojazdu) przyznała kompaktowemu SUV-owi Mokka pięć gwiazdek. A zatem kolejne auto wyprodukowane przez Opla otrzymało od Euro NCAP najwyższą ocenę. ...