Regeneracja przekładni kierowniczej

26 Lut 2014, 13:47

Czy jest ktoś, kto mógłby mi polecić jakąś firmę, która zajmuje się regeneracją przekładni kierowniczej? Zależy mi przede wszystkim na tym żeby to było zrobione w miarę możliwości szybko no i solidnie..
Gabi
Nowicjusz

Auto: WV

04 Mar 2014, 13:30

Sprawdźcie warsztat [reklama]. Bardzo dobry warsztat zajmujący się wymianą i regeneracja przekładni kierowniczych. Wystarczy przyjechać na miejsce, a tam zamontują zregenerowaną oryginalną przekładnią. Bardzo dobra firma, godna zaufania. Polecam.
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 02 Mar 2015, 08:41, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Niedozwolona reklama
reset
Nowicjusz

Auto: Audi a3

05 Mar 2014, 13:09

Zapomniałam oczywiście dodać, że interesują mnie firmy, które działają na terenie Bielska-Białej bądź okolice ;)
Gabi
Nowicjusz

Auto: WV

05 Mar 2014, 15:04

A możecie napisać jakie są mniej więcej koszty regeneracji przekładni kierowniczej? Bo kolega znalazł już firmę tylko nie wie na ile się szykować,macie jakieś doświadczenia w tej kwestii?
Dabtuner
Aktywny

02 Kwi 2014, 09:14

Ktoś powyżej pyta o koszty,wiec odpowiadam: wszystko zależy od serwisu,jeżeli robisz to w ASO to będzie zdecydowanie drożej i trzeba się z tym liczyć,w zwykłym warsztacie na pewno niższe ceny,ale pytanie czy wykonają to tak samo solidnie.
MotoAutko
Początkujący

Prawo jazdy: 14 03 2002
Auto: Seat Leon 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

08 Wrz 2014, 13:27

MotoAutko napisał(a):Ktoś powyżej pyta o koszty,wiec odpowiadam: wszystko zależy od serwisu,jeżeli robisz to w ASO to będzie zdecydowanie drożej i trzeba się z tym liczyć,w zwykłym warsztacie na pewno niższe ceny,ale pytanie czy wykonają to tak samo solidnie.

No dokładnie koszty są zależne od wielu czynników i ciężko na bazie słabym informacji z forum doradzić coś konkretnego. Co do ASO to ja w ogóle mam wrażenie, że część ludzi nie zdanie sobie sprawy, że ASO to nic innego jak odrobienie przez firmy tego co dali nam w promocji przy zakupie auta. Im szybciej uciekniecie z ASO tym lepiej, a takie rzeczy jak przekładnie kierownicze najlepiej naprawiać w warsztatach które się tym specjalizują jakoś jak w ASO a cena 4 x niższa.

reset napisał(a):Sprawdźcie warsztat przekladniekierownicze.eu. Bardzo dobry warsztat zajmujący się wymianą i regeneracja przekładni kierowniczych. Wystarczy przyjechać na miejsce, a tam zamontują zregenerowaną oryginalną przekładnią. Bardzo dobra firma, godna zaufania. Polecam.

Właśnie o takich wartsztach mówię, z AUTO-REGE Przekładnie kierownicze naprawiałem raz. (bo raz mi do tej pory nawaliła we wszystkich pojazdach) i do opinii jak najbardziej mogę się podpisać. Tyle, że maja 3 punkty w Polsce, ale z tego co wiem, można im dosyłać i nie trzeba wcale jechać, z tym, ze tutaj pojawia się ten problem związany z wyjęciem jej i przesłaniem.
Szensze
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 08 1988
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Audi A3
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kupno nowych opon. Wybór sercem czy rozumem?
    Dobre ogumienie to takie, które dzięki swoim parametrom umożliwia właściwe prowadzenie pojazdu oraz zapewnia skróconą drogę hamowania. Jak poznać takie produkty planując jego zakup? Czego unikać? Na co zwrócić ...

24 Lut 2015, 13:54

mąż jeździł do firmy Janmot. w tym warsztacie zajmują się regeneracją przekładni kierowniczych, maglownic w osobówkach. Mąż duzo nie zapłacił za regenerację.
dagmara8
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 03 2005
Auto: opel astra
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 1999

02 Mar 2015, 04:02

Ja na regeneracje wybierałem się już dwa razy tutaj [reklama] i nigdy się nie zawiodłem, zawsze profesjonalna robota
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 02 Mar 2015, 08:43, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Niedozwolona reklama
kalakala
Nowicjusz

Auto: nie mam

02 Cze 2015, 15:43

Wydaje mi się że koszty są zależne od tego w jakiej firmie wykonasz tą regeneracje. Z tego co ja słyszałem to warto zgłosić się do tej http://www.przekladniekierownicze.eu/ . Mają bardzo dobre podejście do klienta. Płacisz im za przekładnie, wysyłają Ci nową, później Ty im odsyłasz swoja do regeneracji i otrzymujesz coś koło 200 zł zwrotu. Po za tym zawsze mozesz wymienić przekładnie u nich. Też fachowo się tym zajmą.
MonarE
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 08 1985
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW

05 Cze 2015, 11:10

Raz że jest to kwestia tego w jakiej firmie,warsztacie chcesz wykonać regenerację,a dwa od marki oraz modelu samochodu,te z klasy premium będą oczywiście bardziej kosztowne jeżeli chodzi o naprawę.
Atticar
Nowicjusz

Przebieg/rok: 18tys. km
Auto: VW Golf
Silnik: 1.8

13 Cze 2015, 10:51

Podstawowa kwestia jest taka czy chcesz część nową czy używaną. Jeśli nową zamawiasz w ASO, czekasz potem jedździesz na montaż i z głowy. Ale sa minusy raz jest to bardzo droga część, dwa czekasz zanim ją sprowadzą, bo zazwyczaj nie mają takich części na stanie. I teraz opcja dwa wybierasz część używaną, po tzw. regeneracji, i tu się zgadzam, ze warto wybrać Auto Rege - http://www.przekladniekierownicze.eu/ bo po prostu są liderem na tym rynku i mają już na stanie bardzo dużo zregenerowanych przekładni gotowych do montażu. Więc zgłaszasz się do nich, a oni od razu wysyłają Ci przekładnię i montując Ci ją na miejscu, na część masz gwarancję od 12-24 miesięcy (zależy to od kilku czynników), a swoją przekładnie wysyłasz im. Także plusy oszczęność czasu i pieniędzy, minus część nie jest nowa, no ale coś za coś :)
dzaris
Nowicjusz

Auto: Yaris

25 Sie 2015, 19:32

A jaki zakład moglibyście polecić w Częstochowie ??? Bo coś czuje że czeka mnie regeneracja bo widzę wyciek :(
Wysu80
Obserwowany

Prawo jazdy: 08 10 1980
Auto: mazda6
Rok produkcji: 2008

25 Sie 2015, 20:25

Jak Częstochowa to ul. Warszawska. Znajdziesz adres w necie. Trzeba wymontować i zawieżć gołą bez drążków kierowniczych. Inaczej doliczą za odkręcenie. Jeśli chodzi o cenę usługi to pytaj czy netto czy brutto jak potrzebny papier na usługę. W tej materii chyba mają problem. Dzwonisz, pytasz , dostajesz ofertę cenową a na koniec jak chcesz Fakturę to dowalają Vat. Wielokrotnie się z nimi o to dochodziłem. Poza tym robotę moim zdaniem robią dobrze.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Typ: Kombi

26 Sie 2015, 08:06

Wspomnieliście o Auto-Rege, więc postanowiłem też podłączyć się pod ten wątek. Podoba mi się u nich to, że nie trzeba osobiście podjechać do warsztatu, jak ktoś ma np. daleko, tylko przyjeżdża kurier i zabiera starą. Na nową dostaje się nawet 24 miesiące gwarancji. Sposób rozliczenia jest uczciwy i konkretny, bez jakiś jakiś tam "dodatkowych kosztów". Fachowe podejście do klientów.
BronekW
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 09 1998
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Nissan primera

17 Wrz 2015, 15:25

Co prawda nie mieszkam w okolicach Bielska, ale jak będziesz pod Warszawą to daj znać, naprawię Ci :D :naughty:
mariowol11
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 17 07 2006
Auto: Skoda Octavia
Silnik: 1,8
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2008