REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Ciśnienie w oponach prawidłowe? Generalnie może to być normalne jak wjeżdżasz prostopadle na uskok kołami zawieszenie mocno dostaje w kość. samochód nie jest jakoś specjalnie wyciszony więc dźwięki tego typu mogę się mocno przenosić.Grovoxi napisał(a):kiedy opona wjeżdża lub zjeżdża z bardzo ostrej krawędzi i niekoniecznie wielką dziurę, ale huk jest przeogromny
Jakie masz amortyzatory? Je też zmieniałeś?Grovoxi napisał(a):w praktyce auto na dziurach jest twarde jak taczka
Tu trzeba by się przejechać nie innymi tylko takim samym bliźniaczym modelem i wtedy zobaczyć jak te dźwięki tam wyglądają.Grovoxi napisał(a):Jeździłem innymi autami po tych samych drogach i nie było takich objawów
Jak to na mniejsze? Przecież rozmiar oryginalny (średnica) musi zostać zachowana. Jakie masz teraz opony założone?Grovoxi napisał(a):Miałem też podejrzenie, że opony są za duże i uderzają o nadkola więc wymieniłem na mniejsze
Przy kiepskich drogach jak się dużo jeździ to często zawieszenie długo nie wytrzymuje ale 2 m-c to trochę mało, może części kiepskiej jakości są montowane...Grovoxi napisał(a):Wiem doskonale że to wszystko przenosi się na inne podzespoły i średnio co 2 miesiąc muszę coś w zawieszeniu robić.
Ja proponuję dokładnie sprawdzić tuleje tylnej belki.Nie jestem pewny tego w 100% ale kuknąć dokładnie mozna...Grovoxi napisał(a):, jak wjeżdżam NA to też jest huk