Regeneracja turbosprężarek we Wrocławiu - jaki warsztat?

29 Gru 2013, 18:46

Poszukuję dobrego i sprawdzonego warsztatu we Wrocławiu zajmującego się regeneracją turbosprężarek fachową metodą a nie jakimś piaskowaniem czy innymi metodami wątpłej jakości. Zależy mi na dobrej gwarancji na usługę bez limitu kilometrów. Czy kogoś takiego możecie polecić?
koiwurant
Obserwowany

Auto: Honda
Paliwo: Diesel

29 Gru 2013, 21:14

Osobiście miałem do czynienia z dwoma warsztatami, gdzie oddawałem turbo do regeneracji:

"Turbo Serwis" - Klimasa 4 oraz "Turbo Jet" Piękna 78 przy czym do Turbo Serwisu pojechałem po tym gdy w "Turbo Jet" nie podjęli się naprawy turbosprężarki w moim samochodzie. Powiedzieli, że nie są w stanie jej naprawić, nie wiem czemu....

W "Turbo Serwisie" naprawili i działa po dziś dzień więc ten zakład mogę polecić.
elmaciejo
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 21 08 1995
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Mondeo
Silnik: 2.0
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

30 Gru 2013, 20:35

Ja polecam jeśli chodzi o regenerację turbosprężarek Bosch Service - gwarancja bez limitu kilometrów !!!
SEBA6
Nowicjusz

Miejscowość: Mielec
Auto: Mercedes e klase

14 Sty 2014, 00:17

Przed chwilą pisałem w temacie "Turbosprężarki nowe czy regenerowane" więc i tu polecę: ja współpracuje od lat z firmą TURBO . Pamiętajcie o tym, że oprócz ceny liczy się jeszcze jakość i dobre doradztwo, bo o "rzeźbiarzy nie trudno
tomkol44
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 06 1995
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: VW Passat B5
Silnik: 1.9 TDI 130KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2006

08 Kwi 2014, 18:46

Najlepsza regeneracja każdy to wie, że [reklama] wyspecjalizowali się po dawnym WSK i teraz robią to chyba najlepiej w Polsce. Ja polecam turbosprężarki w [reklama]co ciekawe robią też elektroniczne turbiny i ze zmienną geometrią
radka
Nowicjusz

Auto: VW Passat

17 Sie 2014, 14:44

Warto odwiedzić centrum regeneracji podzespołów "wtryskiwacz" autoryzacja w tym względzie działa na duży plus, a to ważne ze względu na cenę i jakość usługi.
SEBA6
Nowicjusz

Miejscowość: Mielec
Auto: Mercedes e klase
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco! Odłóż smartfon podczas jazdy
    Badania pokazują, że wykonywanie połączeń przez kierowcę trzymającego telefon/smartfon w dłoni podczas jazdy dwukrotnie zwiększa ryzyko wypadku. Z kolei czytanie i wysyłanie wiadomości zwiększa to ryzyko aż 6-krotnie(1). ...
    Toyota Corolla 1966 rok
    Toyota Corolla jest modelem przełomowym dla marki. Nie tylko dlatego, że do dziś sprzedano ich ponad 45 milionów na przestrzeni 12 generacji, ale też dlatego, że to ten model spowodował, że Toyota stała się masowym ...

18 Lis 2014, 13:03

Ja serdecznie polecam firmę Turbo - zamawiam już u nich kolejną turbinę i jest ok. Z tego co wiem jako jedni z nielicznych mają możliwość zbadania turbiny na przepływ spalin co daje już 100% pewność że działa bez konieczności montowania jej w aucie. Kiedyś także przywiozłem im swoją do regeneracji i nie skasowali mnie nić mówiąc że jest dobra, a przecież mogli wymienić i nawet bym nie miał świadomości że problem był gdzie indziej. Polecam serdecznie bardzo dobre ceny
Jarek44
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 1974
Przebieg/rok: 18tys. km
Auto: Audi A4
Silnik: 1,9 130

18 Gru 2014, 12:53

ja regenerowałem w rudzie slaskiej w Turbo Max i moge polecic, bo zdziwilem sie, ze az tyle nie zaplacilem i zdziwilem sie, ze naprawde sa uczciwi mechanicy jeszcze na tym swiecie.
audi89
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 03 2001
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: audi a5

23 Gru 2014, 13:35

Ja we Wrocku nie znam, bo nigdy nie korzystałem, ale znam w Poznaniu (turbotech). Powiem szczerze, że samochód to prawie jak dziecko, trzeba się o niego troszczyć i ładować pieniądze, jeśli chce się, zeby dobrze funkcjonowało.
maciekluka
Początkujący

Auto: renault laguna

28 Gru 2014, 21:02

Ja natomiast znam podwrocławskie PPHU Turbo, robią rzetelnie (możesz poczytać na stronie jak wygląda cały proces regeneracji), odnawiałem tam turbinę dla Audi A3 1.8 T, zero problemów. Pozdrawiam.
terra24
Nowicjusz

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi A3 1.8 T

04 Lut 2015, 02:03

Ostatnio właśnie w tej sprawie odwiedziłem Stop Car (stop-car.pl) i doczekałem się naprawdę fachowej obsługi, więc polecam :) Cena też była w ostatecznym rozrachunku dużo mniejsza, niż się spodziewałem.
mankell
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 01 2009
Auto: volkswagen golf

11 Mar 2015, 10:10

Otrzymałem z polecenia [reklama]który współpracuje z ludźmi z całego kraju. [reklama] Można do nich wysłać daną część jak np. wtryskiwacz albo turbosprężarkę. Pracują na oryginalnych częściach dzięki czemu zapewniają wysoką jakość usług. Dają do tego rok gwarancji, więc można im zaufać że wykonana praca będzie rzetelna.
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 01 Kwi 2015, 10:10, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Niedozwolona reklama
Dacion
Obserwowany

Auto: Opel Insignia
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2013

24 Mar 2015, 12:55

A może zadzwoń do [reklama] podobno za darmo odbierają części do regeneracji od klientów, to by było duże ułatwienie dla Ciebie :) Regeneracja zdecydowanie bardziej się opłaca, jest dużo tańsza niż nowe części, ale wiadomo nowe części mają swoje zalety :)
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 01 Kwi 2015, 10:09, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Niedozwolona reklama
dzaris
Nowicjusz

Auto: Yaris

01 Kwi 2015, 10:12

Ostrzegam wszystkich forumowiczy - reklama na forum bez zgody administratora jest zabroniona. Jeżeli ktoś chce sie podzielić jakąs konkretną firmą, to linki reklamowe prosze wysyłać przez system pw.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 2000

20 Kwi 2015, 09:54

Jeżeli jesteś z Wrocławia to skontaktuj się zemną na PW podam ci namiar. O tyle jest dobrze że jeżeli auto nie jest na chodzie, to możesz wysłać daną część kurierem do nich. Dostaniesz rok gwarancji a twoje turbo wróci zanim się obejrzysz ;) Co ważniejsze, nie przepłacisz za to.
Moderon
Obserwowany

Auto: Czterokołowe
Paliwo: Inne
Typ: Inny