28 Wrz 2016, 11:53
Witam,
Piszę odnośnie nieuczciwego sprzedawcy, który kupił ode mnie auto.
Przedmiotem zakupu był ford focus z 2006r. . Autem jeździła moja dziewczyna przez rok. Niestety wystąpiły kłopoty z pojazdem i była zmuszona sprzedać.
Handlarz kupujący auto był poinformowany o zepsutych wtryskach w pojeździe, niesprawnym czujniku EGR, a także o pękniętej rurze EGR.Wiedział także o tym ze przednie tarcze kwalifikują się do wymiany.
Z racji takiego stanu auta pojazd sprzedany był za cenę poniżej wartości rynkowej tj. 8500zł
Kupujący był także poinformowany o powypadkowej przeszłości auta. w jednej z poprzednich umów mamy zawarte w uwagach, że auto było rozbite ( uszkodzona maska, lewe i prawe nadkole oraz tylny zderzak pojazdu).
Dodam także ze auto nigdy nie było garażowane.
Oczywiście handlarz dzwonił i wypisywał do nas trzy tygodnie po zakupie , że został oszukany . Bo naprawa pojazdu wyniesie wiecej niż on przewidywał. Oczywiście został on wyprowadzony przez nas z błędu.
Ostatnio zauważyłem , ze w/w handlarz wystawił auto na sprzedaż. Jako w pełni sprawne. dodam także, o tym że wspomina on ze auto było od nowości garażowane.
Postanowiliśmy zadzwonić z innego numeru i dopytać o szczegóły tego pojazdu , obecnego właściciela.
Sprzedający mówi, że auto jest bezwypadkowe, nie posiada rdzy(a posiada przy tylnych kołach). Mówi także, że pojazd jest w pełni sprawny. W momencie gdy zapytaliśmy o wtryski oraz czujnik EGR sprzedający miał pretenscje , jak mogliśmy o to zapytać. Ponadto zaczął sie jąkać. Mówił takze ze był robiony rozrząd przy przebiegu 180 tys. km tylko nie wiem dlaczego tak twierdzi... skoro nit go nie robił.
Prosiłbym o zwrócenie uwagi na tego sprzedającego.Ponieważ on został poinformowany o wszystkich wadach auta, a teraz próbuje je ukryć . nie po to uczciwie sprzedaliśmy auto aby mógł on kogos oszukać. Tym bardziej ze prowadzi on działalność gospodarczą sprzedaży aut, gdzie pojazd kupił na żone i tak też go sprzedaje. załączam link z ogłoszeniem [link do oferty na Olx wygasł]
Dodam , że handlarz ma też inne auta w swojej ofercie. W oparciu o kłamstwa jakich dokonuje przestrzegam przed tą osobą