Regeneracja wtryskiwaczy keihin-prins

22 Sty 2010, 14:28

Pawellot gaz jest tak czystym paliwem nie tworzącym nagarów,że jedynie regeneracja wtrysków ma sens,oczywiście nie zwrócą tobie pieniędzy ,szkoda się denerwować :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

24 Sty 2010, 13:27

pawellot napisał(a):Witam, mam problem z KEIHINAMI niebieskimi. Czyszczenie w autoryzowanym warsztacie BRC pomogło na jakieś 3 dni. Panowie nie chcą zwrócić pieniędzy za usługę twierdząc że została wykonana zgodnie ze sztuką. Vike czy możesz mi podać namiary na tych magików? Czy w dalszym ciągu jesteś zadowolony? Co z przejściem pomiędzy benzynką a gazem? Czy silnik nie szarpie po naprawie? Czy komp. wyrzuca Ci jakieś błędy?

Pomiedzy przełączaniem nie ma szrpnięć, działa idealnie. Także w trakcie jazdy wszystko jest ok. Telefon do warsztatu: 509 879 642
vike
Nowicjusz

Miejscowość: Łańcut

09 Mar 2010, 14:46

vike napisał(a):
pawellot napisał(a):Witam, mam problem z KEIHINAMI niebieskimi. Czyszczenie w autoryzowanym warsztacie BRC pomogło na jakieś 3 dni. Panowie nie chcą zwrócić pieniędzy za usługę twierdząc że została wykonana zgodnie ze sztuką. Vike czy możesz mi podać namiary na tych magików? Czy w dalszym ciągu jesteś zadowolony? Co z przejściem pomiędzy benzynką a gazem? Czy silnik nie szarpie po naprawie? Czy komp. wyrzuca Ci jakieś błędy?

Pomiedzy przełączaniem nie ma szrpnięć, działa idealnie. Także w trakcie jazdy wszystko jest ok. Telefon do warsztatu: 509 879 642

Witam, chciałem podzielić się opinią tak dla potomnych jako iż sam miałem problem i byłem załamany gdy usłyszałem cyfre za nowe wtryskiwacze. Zadzwoniłem do warsztatu który polecił vike. Obsługa rzeczowa i fachowa - doradzili jak sprawdzić czy to napewno wtryskiwacze czy parownik abym nie wysyłał na darmo!!! Żadko kiedy spotykam się z taką uczciwością stąd pisze. Przeslałem wtryskiwacze do warsztatu z jakąś tam nadzieją ale nie spodziewałem się cudów. Po 4 dniach otrzymałem naprawione części wraz z gwarancją opisem eksploatacyjnym i specjalnym filtrem. Słowem pełen profesjonalizm. Założyłem z niedowierzaniem i miłe zaskoczenie. Auto przechodzi płynnie pomiedzy benzyną i gazem, zero szarpania, falowania obrotów itp. Zrobiłem już kilka tysięcy i widać że naprawa była opłacalna. Pozdrawiam formułowiczów, Vike dzięki za poradę.
pawellot
Nowicjusz

Miejscowość: Leżajsk

02 Paź 2010, 16:34

pocieszny napisał(a):
wojciech7666 napisał(a):Witam poszperałem troche po necie itd. i znalazłem jedna firme ktora sie zajmuje czyszczeniem wtryskiwaczy gazowych keihin To co napisałeś ze jeden wtrysk kosztuje około 200 zł teraz razy 6 to mamy 1200zł dla mnie to jest dużo Gościu ktory czysci bierze od 28 do 35zł za szt. czyli max 210zł czyli mam 1000zł w kieszeni jak to przelicze na ile tankowan mi to wystarczy to mam kilka miesiecy jazde za darmo... Zobaczymy co bedzie jutro wysylam do nich moje listwy powiedział ze 3 max 4 dni i beda spowrotem ZOBACZYMY CO BEDZIE?!?!?
a daje gwarancje :?: :mrgreen: żeby się nie okazało że najpierw wydasz na czyszczenie a za 2 miesiące kupisz nowe ;)
jest takie stare powiedzenie "dupy szkłem nie podetrzesz"
Looknij tutaj: poterek.com daje gwarancje, sprawdziłem na własnej skórze, mogę polecić gościa z czystym sumieniem.

[ Dodano: 2 Październik 2010, 17:39 ]
A tak przy okazji vike thx za info, na 8 wtryskach zaoszczędziłem krocie. Jak będziesz w wawie masz u mnie browara :wink:
Ostatnio edytowany przez bladyk7, 02 Paź 2010, 16:38, edytowano w sumie 1 raz
bladyk7
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

27 Paź 2010, 11:11

Może troche pózno,ale na temat wtrysków KEIHINa.Na chwilę obecna mam ca 180Tkm zrobione na instalacji(PRINS/V6) z ww wtryskami i brak błednej pracy.Sprawdzałem ostatnio parametry i są idealne,prócz oczywiście brudnego reduktora który nienadaje się do brudnego oferowanego w polsce gazu.Fakt że dośc często wymieniam filtry instalacji i prawdopodobnie z tego względu wtryski są nadal dobre.Z relacji innego użytkownika który posiada firme transportową,kilka aut,przebiegi na gazie powyżej 300tkm i brak problemów z ww wtryskami.
Leopard
Początkujący

Miejscowość: zachodniopomorskie

09 Lis 2010, 15:02

Witam po ponad roku od pierwszego wpisu w tym temacie.
Ponieważ ostatnio natrafiłem na artykuł (gazeo.pl-"Czyszczenie wtryskiwaczy gazowych")o firmie BDB, w której czyściłem wtryski, pomyślałem, że napiszę jak sprawa wygląda po roku.
Do dzisiaj przejechałem 32tyś.km i samochód pracuje równiutko, w między czasie 2 razy wymieniłem filtr fazy lotnej.
Zauważyłem, że po czyszczeniu wtrysków auto mniej pali, bo na zbiorniku robię więcej kilometrów, chyba, że lpg lepszej jakości, ale raczej nie z dnia na dzień, choć i to możliwe.
Miałem problemy z czujnikiem ciśnienia i temp. lpg (ten przykręcany do filtra) ale po wymianie jest ok.
Sporo zaoszczędziłem w tym roku jeżdżąc na lpg, z czego się cieszę i polecam wszystkim jazdę za 2zł/l.
Pozdrawiam
wojciech7666
Nowicjusz

Miejscowość: Gliwice
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wskazania sondy lambda za katalizatorem
    Przy sprawnym katalizatorze sonda za nim na postoju pokazuje mi niskie wartości ok. 0.1V podczas jazdy są to wysokie odczyty ok 0.8V (oba wykresy w miare płaskie)czy tak powinno być? Jeśli tak to niech ktoś wyjaśni dlaczego ...

18 Kwi 2012, 14:58

Wielkie dzięki za namiar na diagnostykę instalacji PRINSA. Znalazłem na tym forum i zamierzam dalej polecać.

Polecam poterek.com

Znajdziecie w nim namiar na firmę, która zajmuje się instalacjami PRINSA. Dziś byłem, totalna profeska, konkretna diagnoza, rzetelne sprawdzenie instalki, wtrysków, etc. Wiem, że mam do regeneracji/czyszczenia wtryski, a nie że muszę je wymienić za 1500 pln, jak to rzekł mi jeden "mądry" pan z firmy, gdzie montowana była instalacja.

Kontakt do Pana Michała Poterka 509 879 642

POLECAM, naprawdę fachowa pomoc.
seeker
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001