Problem z Instalacją PRINS

26 Lut 2012, 11:20

Witam. Mam taki problem z instalacją ... Samochód ładnie cykał na gazie mało palił a w tym momencie zrobiło sie takie coś. Zalałem jakieś 20 litrów gazu i wyjechałem ze stacji. Przy Uruchomieniu samochodu następnym razem samochód nie przeznaczał na gaz tylko pika że koniec gazu. Zatankowałem jeszcze raz i ponownie to samo samochód nie przełączał na LPG tylko pika że koniec gazu. Co jest nie tak bo u mnie w mieście jest jeden gazownik i się nie zajmuję tą instalacją

Może ktoś wie kto naprawia instalacje PRINS w okolicach Bielsk Podlaski, Białystok, Hajnówka, Siemiatycze, Łapy??
MiszkaBBI
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 02 2010
Auto: Opel Vectra B

09 Mar 2012, 18:55

Masz problem,gdyż instalki Prins u nas mało kto ogarnia(oprogramowanie),czasami trzeba pokonać kilkaset km. by kogoś takiego znaleźć.Tutaj, pierwsze sprawdź filtr gazu.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

13 Mar 2012, 19:34

Zauważyłem jeszcze jedno, auto przełącza na gaz gdy jest sucho tzn gdy jest mróz słońce i jest suche wszystko, gdy jest wilgoć lekki deszcz itp nie przełącza..... dopiero jak przejadę parę km to przełączy
MiszkaBBI
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 02 2010
Auto: Opel Vectra B

14 Mar 2012, 13:32

Czyli wychodzi na to,że wilgoć daje popalić
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

18 Kwi 2012, 14:54

Polecam namiar na firmę Poterek, która zajmuje się instalacjami prinsa. Dziś byłem, totalna profeska, konkretna diagnoza, rzetelne sprawdzenie instalki, wtrysków, etc. Wiem, że mam do regeneracji/czyszczenia wtryski, a nie że muszę je wymienić, jak to rzekł mi jeden "mądry" pan z firmy, gdzie montowana była instalacja.

Kontakt do Pana Michała Poterka 509 879 642

POLECAM, naprawdę fachowa pomoc.
seeker
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Adaptacyjne światła drogowe
    System automatycznych świateł drogowych automatyzuje – jak sama nazwa wskazuje – przełączanie świateł z drogowych na mijania i odwrotnie. Nie eliminuje jednak problemu, jakim jest gorsza widoczność wynikająca ...