Regeneracja wtryskiwaczy keihin-prins

12 Paź 2009, 18:30

Witam mam bmw 2l 6cyl. z instalacją prinsa. Auto źle jedzie na gazie byłem na warsztacie i mechanik powiedział ze na 99% mam zapchane wtryskiwacze gazowe ze beda do wymiany Jak zdążyłem sie zorientowac to naowe listwy kosztuja kupe kasy :cry: czy zanacie może jakiś dobry warsztat w którym czyszczą lub regenerują listwy :idea: ??? podobdno jest to do zrobienia dzieki za ewentualne ifno.
wojciech7666
Nowicjusz

Miejscowość: Gliwice

12 Paź 2009, 22:48

A jak zachowuje się auto? Co znaczy, że źle jedzie? Opisz coś więcej. Jak pracuje na wolnych obrotach, jak na wysokich. Jak się wkręca w obroty?
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

13 Paź 2009, 11:23

Zabardzo się na tym nie znam mechanik zobaczył podpioł kop. pooglądał parametry i stwierdził że listwy na 99% są do wymiany. Gdzieś wyczytałem ze można je podratować wyczyszczając je tam w tym warsztacie tego nie robią bo nie potrafią ich wyczyścić Bylbym wdzieczny jak ktos podal by namiary na warsztat w którym to robią!!!
wojciech7666
Nowicjusz

15 Paź 2009, 19:14

Ja nigdy nie słyszałem o tym że regeneruje się wtryskiwacze gazu,przecież nowe wysokiej jakości kosztują ok.200 zł za sztukę,czy to jest dużo?!Wytrzymują ok.100 kkm,kupujesz nowe wtryskiwacze i masz spokój,nie sądzę by opłacało się regenerować wtryskiwacze jeśli jeden kosztuje 200 zł,mogę się mylić!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

15 Paź 2009, 21:21

Aby wyczyścić wtryskiwacze warsztat musi mieć myjkę ultra dźwiękową, a takich warsztatów jest mało, a i skutek takiego czyszczenia bywa różny. Nie napisałeś co dzieje się z twoim samochodem, a to że gazownik coś powiedział nic mi nie daje.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

15 Paź 2009, 21:24

Witam poszperałem troche po necie itd. i znalazłem jedna firme ktora sie zajmuje czyszczeniem wtryskiwaczy gazowych keihin To co napisałeś ze jeden wtrysk kosztuje około 200 zł teraz razy 6 to mamy 1200zł dla mnie to jest dużo Gościu ktory czysci bierze od 28 do 35zł za szt. czyli max 210zł czyli mam 1000zł w kieszeni jak to przelicze na ile tankowan mi to wystarczy to mam kilka miesiecy jazde za darmo... Zobaczymy co bedzie jutro wysylam do nich moje listwy powiedział ze 3 max 4 dni i beda spowrotem ZOBACZYMY CO BEDZIE?!?!?
wojciech7666
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Przegląd samochodu przed zimą - co warto sprawdzić?
    Okres zimowy jest trudny i nasze samochody żeby były w pełni sprawne w tym czasie to powinniśmy dokładnie przejrzeć samochód i usunąć wszystkie te usterki, które mają bezpośredni wpływ na bezpieczeństwo jazdy ...

15 Paź 2009, 21:39

wojciech7666 napisał(a):Witam poszperałem troche po necie itd. i znalazłem jedna firme ktora sie zajmuje czyszczeniem wtryskiwaczy gazowych keihin To co napisałeś ze jeden wtrysk kosztuje około 200 zł teraz razy 6 to mamy 1200zł dla mnie to jest dużo Gościu ktory czysci bierze od 28 do 35zł za szt. czyli max 210zł czyli mam 1000zł w kieszeni jak to przelicze na ile tankowan mi to wystarczy to mam kilka miesiecy jazde za darmo... Zobaczymy co bedzie jutro wysylam do nich moje listwy powiedział ze 3 max 4 dni i beda spowrotem ZOBACZYMY CO BEDZIE?!?!?
a daje gwarancje :?: :mrgreen: żeby się nie okazało że najpierw wydasz na czyszczenie a za 2 miesiące kupisz nowe ;)
jest takie stare powiedzenie "dupy szkłem nie podetrzesz"
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

15 Paź 2009, 22:13

Z tym szkłem to OK Gdyby w gre nie wchodził 1000zł to bym olał sprawe dla mnie duża kwota wiec zaryzykuje Musial bym opisac cała rozmowe z gościem powiem tylko tyle ze rozmowa była konkretna i widać że gościu ma pojecie o robocie którą wykonuje a co do gwarancji to powiedział w prost ze nie daje bo jak tu dać na używana część ale podkreślił że z jego usług kożystało już wiele osób i co najważnejsze wspołpracuje już z kilkoma warsztatami w Polsce a nawet w Niemczech na jego stronie są dane tych warsztatów i wybrałem losowo 2 i zadzwoniłem i tam też gościa zachwalali ze robi konkretną robote do niemiec nie dzw. bo nie znam języka. Acha na koniec rozmowy kazał mi wymienić na nowe przewody gazowe od listwy do kolektora ssacego i przewód gazowy doprowadzający gaz do listwy no i oczywiście wymienić filterek gazu (jeżeli nie byl dawno wymieniany) To tyle narazie zobaczymy co bedzie?!?!
wojciech7666
Nowicjusz

21 Paź 2009, 16:57

Samo czyszczenie a regeneracja to dwie różne sprawy,wtryskiwacz do gazu wytrzymuje ok.100 kkm,benzynowy dużo więcej ale za to jest droższy,mnie ciekawi jakie zanieczyszczenia zostawia gaz skoro jest paliwem wręcz rozpuszczającym nagary,filtrowany jest także w stanie lotnym,jestem sam ciekaw wyników!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

22 Paź 2009, 21:00

Witam sorki ze tak długo ale jest OK Dostalem wtryski listwy zalożone i moje BMW jeździ ale pokoleji:
- na wtryski od gościa czekałem 4 dni
- skasował mnie za czyszczenie po 30zł za wtrysk (w rozmowie była mowa od 28 do 35 w zależności od zanieczyszczenia)
- mechanik który sprawdzał parametry wtrysków był wszoku (a to dlatego że nie spodziewał się że po wyczyszczeniu wtryskiwaczy uzyskać tak dobre parametry tj. czasy wtrysków i RC)
Mam darmową wizyte jeszcze po 2tys. o mechanika bo chce jeszcze raz podpiąć ins. pod komputer żeby porównać parametry i prace wtryskiwaczy :smile:

A na koniec podaję adres u gościa gdzie czyściłem wtryskiwacze prinsczyszczenie.pl Jak narazie gościu ma u mnie + zobaczymy co będzie dalej po 2tys. się odezwię
Ostatnio edytowany przez wojciech7666, 23 Paź 2009, 01:46, edytowano w sumie 1 raz
wojciech7666
Nowicjusz

22 Paź 2009, 21:07

Wojciechu a ile te wtryskiwacze miały przebiegu?!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

23 Paź 2009, 08:12

witam
Jak by ktos był zainteresowany w okolicach Krakowa czyszczeniem wtryskiwaczy nie tylko keihin zapraszam!!!
pozdrawiam
Piotr
piotrficek
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

23 Paź 2009, 21:02

Hej na mojej instalacji zrobiłem około 80tys. może to nie rewelacja ale jestem zadowolony wyczytałem ze są tacy co robią dobrze ponad 100tys. ale w sumie to w tym momencie nie ma az tak wielkiego znaczenia Jak się zapchają wysyłam do czyszczenia i problem z glowy 30 zł za wtrysk to nie majątek pod warunkiem że zrobie na nich jeszcze sporo km. Pożyjemy zobaczymy no to narka jak coś to polecam gościa prinsczyszczenie.pl
Ostatnio edytowany przez wojciech7666, 26 Paź 2009, 01:05, edytowano w sumie 1 raz
wojciech7666
Nowicjusz

12 Sty 2010, 15:14

Witajcie, Ja w swojej Ibizce 1.4 2005 rok mam 171 tyś. przejechane. Po 100 tyś. robiłem czyszczenie w Autoryzowanym Warsztacie BRC w Warszawie na przeciwko ul. Malowniczej gdzie jest Salon Seata. Niestety efekt był 2 dniowy. Skasowali mnie 250 PLN za usługę. Miałem się pożegnać z instalacją gazową gdyż nieopłacalne jest kupowanie nowych wtrysków KEIHIN. Znajomy podał mnie namiary na gościa który robi regeneracje najlepiej w Polsce i daje na robotę wieczystą gwarancję. Wtryski wymontowałem sam i przesłałem kurierem. Trzy dni później odebrałem zregenerowane wtryskiwacze. Do wtryskiwaczy dostałem dodatkowo specjalny filtr fazy lotnej i ciekłej. Całość kosztowała mnie 200zł z przesyłkami. Od momentu regeneracji zrobiłem już jakieś 70 tyś. km i jestem bardzo zadowolony. :razz:
vike
Nowicjusz

Miejscowość: Łańcut

22 Sty 2010, 14:17

Witam, mam problem z KEIHINAMI niebieskimi. Czyszczenie w autoryzowanym warsztacie BRC pomogło na jakieś 3 dni. Panowie nie chcą zwrócić pieniędzy za usługę twierdząc że została wykonana zgodnie ze sztuką. Vike czy możesz mi podać namiary na tych magików? Czy w dalszym ciągu jesteś zadowolony? Co z przejściem pomiędzy benzynką a gazem? Czy silnik nie szarpie po naprawie? Czy komp. wyrzuca Ci jakieś błędy?
pawellot
Nowicjusz

Miejscowość: Leżajsk