Rejestracja auta bez tablic z Belgii

07 Wrz 2017, 21:14

Witam, kupilem swoj pierwszy samochod w Belgii. Chevrolet aveo, chcialbym go teraz przetransportowac laweta do Polski i tam zarejestrowac. Posiadam umowe kupna-sprzedazy, karte pojazdu i dowod rejestracyjny i jakis przeglad ogolny. Poprzedni wlasciciel auta nie zyje. Rodzina wyrejestrowala auto i oddala blachy. czy w Polsce bede miec problemy z zarejestrowaniem auta bez blach ? Dodam ze dostali od ubezpieczalni potwierdzenie wyrejestrowania auta ale nie moga go znalezc !! Czy bez tego dokumentu zarejestruje auto ?
marchewwww
Obserwowany

Auto: chevrolet
Silnik: 1.2

08 Wrz 2017, 14:35

marchewwww napisał(a): czy w Polsce bede miec problemy z zarejestrowaniem auta bez blach ?
Nie będziesz miał zadnego problemu gdyz 2-3 lata temu zmieniły się przepisy i sam.z zagranicy na przeglądzie przed I rej.w Polsce nie musi posiadac TR....
marchewwww napisał(a):Czy bez tego dokumentu zarejestruje auto ?
Bez problemu...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

24 Wrz 2017, 18:46

Ps.Szanowny Kolego-odnosnie korespondencji masz drobna uwagę i wystarczy tyklo dokladnie poczytac.... :wink:
Nikt jeszcze nie został ukarany za przekroczenie 30 dni związanych z rej.pojazdu w WK a więc myśle ze i Ciebie ta"przyjemnośc" :wink: tez nie spotka.Nie wiem jaką datę masz wpisaną w dokumencie zakupu tego pojazdu/umowa,f-ra :?: /Przy placeniu akcyzy w UC wiem ze liczyła sie data przekroczenia granicy ale myślę ze to nie powinno sprawic Ci problemu/prawdopodobnie 7 dni :?: /ale nie jestem tego calkowicie pewnym..W UC wypelniasz oswiadczenie o przekroczeniu granicy a reszty to chyba sie domyślasz.... :wink:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

04 Mar 2020, 21:06

Tyczy się aut zakupionych po 1 stycznia 2020roku :) w razie problemów służymy pomocą
Ostatnio edytowany przez Kao, 04 Mar 2020, 22:22, edytowano w sumie 1 raz
Powód: regulamin IV.4.e
akcyzaauto
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Unikalny system składania tylnych siedzeń – 1999 rok
    W jaki sposób w samochodzie typu minivan szybko uzyskać płaską podłogę? Przez lata odpowiedź brzmiała zwykle – wymontować tylne siedzenia. Toyota była prekursorem licznych i popularnych dziś rozwiązań typu „smart ...
    Renault Kangoo Z.E. - 10tyś. sprzedanych egzemplarzy
    Sieć Renault świętuje dziesięciotysięczną rejestrację modelu Kangoo Z.E. – w 100% elektrycznego samochodu dostawczego, europejskiego lidera w segmencie vanów. Klucze do samochodu wręczono panu Gerhardowi Dechowi, ...