Rejestracja auta kupionego w autokomisie.

21 Sie 2014, 20:25

Witam serdecznie, dokonałem zakupu auta w komisie sprowadzonego z Niemiec. Na miejscu dostałem plik dokumentów, przetłumaczenia ( z której wynika iż auto jest wyrejestrowane z Niemiec), wpis do ewidencji, o zapłacie recyklingowej itd. Auto kupione w Polskim autokomisie, przegląd zrobiony w Polsce jak i również opłacone wstępne ubezpieczenie. Dostałem tablice, zgodne z dowodem, ze znaczkiem UE oraz symbolem D, na których teoretycznie mogłem wrócić do domu.
Pytanie brzmi, czy rejestrując auto tablice również zdaję, oraz daję przegląd? Bo gdzieś czytałem, że tablice są zabierane przy wyrejestrowaniu auta w Niemczech.
pawel33zw
Nowicjusz

Auto: NIssan

21 Sie 2014, 22:17

pawel33zw napisał(a): Dostałem tablice, zgodne z dowodem, ze znaczkiem UE oraz symbolem D,
Jestem pewny ze produkcji"Made in Poland" :wink: Temat ten przerabiam na bieząco.Oczywiscie jezeli masz takowe TR to musisz je zdac w naszym WK przy rejestracji tego samochodu..
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

22 Sie 2014, 21:31

OK, dzwoniłem również do autokomisu również powiedzieli, abym zdał te tablice, że to są ostatnie tablice tego auta.
pawel33zw
Nowicjusz

Auto: NIssan

01 Wrz 2014, 14:49