Porada!

01 Wrz 2014, 19:36

Witam wszystkich. Jestem nowy i mam kilka pytań
Znalazłem pewien samochód w ogłoszeniu sprowadzony z Belgii bez blach na lawecie.
Zadzwoniłem gość powiedział że musiał wracać do Belgii i wstawił autko do komisu.
I teraz kilka pytań
Jakie dokumenty powinienem dostać żeby nie mieć problemów i zarejestrować autko w PL?
Czy karta pojazdu wystarczy przy rejestracji? ( dowodu rejestracyjnego nie ma ponieważ auto było wyrejestrowane w belgii i tablice też tam zostały)
Czy potrzebna mi umowa kupna tego gościa z "hansem" ? Czy wystarczy tylko fakturka z komisu?
Co powinienem dostać żeby spokojnie wrócić nim do domu?

Pozdrawiam
rdk253
Obserwowany

Auto: Nie mam

01 Wrz 2014, 19:44

Zawsze dowód rejestracyjny to podstawa. Tak ciężko wpisać w Google i poszukać?
Naprawdę poziom inteligencji niektórych osobników przeraża...
http://www.um.warszawa.pl/zalatw-sprawe ... -zagranicy
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

01 Wrz 2014, 19:52

Gościu jestem w tym temacie zielony więc po to sięgam po poradę innych. Więc się tak nie spinaj . Normalnie zapytałem czy jeżeli samochód był wyrejestrowany w belgii to czy mimo wszystko dowód jest potrzebny czy wystarczy karta pojazdu? Bo przecież został wyrejestrowany więc nie wiem jak to jest w Belgii czy dowód zostawiają czy nie
rdk253
Obserwowany

Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus UX - subkompaktowy crossover
    Według japońskiego magazynu Mag-X, subkompaktowy crossover Lexus UX – seryjna wersja koncepcyjnego modelu UX, przedstawionego na Międzynarodowym Salonie Samochodowym w Paryżu we wrześniu 2016 – może trafić do ...