REKLAMA
![](https://www.forumsamochodowe.pl/galeria/inne-zdjecia-motoryzacyjne-a53/leasing-kola-zebate-t40382.jpg)
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Jak bliska to jest rodzina...Gospel152008 napisał(a): Chce kupić auto i zarejestrować je na kogoś z mojej rodziny
Robisz to bez problemu:Gospel152008 napisał(a): jak to zrobić żeby z umową gdzie auto jest kupione na mnie zarejestrować je w urzędzie na kogoś innego ?
Owszem jest to legalne ale musisz uwazać z ceną sprzedazy...Gospel152008 napisał(a): to jest ogólne legalne i nie bedzie problemów itp ?
Jezeli natomiast sprzedajacy nie zglosił w WK zbycia pojazdu to wtedy zmiana umowy k/s i sprawa załatwiona.
Tak to pobieznie wygląda.Oczywiście musisz tez dać im umowę k/s pomiędzy Tobą a właścicielem widniejącym w DR.Oczywiście do zalatwienia w pierwszem rzedzie US... Mozesz tez zrobić akt darowizny jezeli jest to najblizsza rodzina.Jaka jest wysokości $$$ wpisana w umowie k/s...Gospel152008 napisał(a): jakby "odsprzedaje" go mojej mame/tacie/bratu a oni potem ze swoją umową kupna do urzędu i załatwione, tak ?
.Jaka jest wysokości $$$ wpisana w umowie k/s...?
Okresl się w końcu czy ten samochód juz kupiłeś czy dopiero masz zamiar kupić..Gospel152008 napisał(a):Myślę że bedzie to koło 5-6 tysięcy złotych
To nie wiem po co ten cały młyn robisz...Gospel152008 napisał(a):Nie kupiłem jeszcze - mam zamiar kupić...