Zatrzymanie za znakiem b36

22 Gru 2018, 21:49

Witam mam takie pytanie ponieważ zatrzymałem sie na swoim osiedlu za tym znakiem ponieważ nie bylo miejsca parkingowego , celem wypakowania się rodzina ,zakupy itd i podszedł ochroniarz i spisał nr , moje pytanie czy grozi mi jakiś mandat ?
fedor1921
Początkujący

17 Sty 2019, 11:52

fedor1921 napisał(a):podszedł ochroniarz i spisał nr , moje pytanie czy grozi mi jakiś mandat ?
A cos mówił? Może spisał sobie żeby sprawdzić czy często tam tak się zatrzymujesz.

Raczej nic ci nie grozi bo mandaty może wystawiać straż miejska/gminna i policja nawet na osiedlach zamkniętych. Wtedy przeważnie robią zdjęcie i przychodzi ci pocztą informacja o mandacie, za szybą nic nie zostawiają z tego co wiem.

Generalnie jeżeli na osiedlu jest mało miejsc parkingowych to powinny być wydzielone zatoczki lub inne miejsca gdzie można zatrzymać się na chwilę legalnie.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

18 Sty 2019, 11:13

Trzeba było do niego podejść i zapytać w jakim celu spisuje numer rejestracyjny. Tak naprawdę nie ma prawa tego robić - RODO. A numer rejestracyjny samochodu to też dane osobowe. Było swego czasu głośno. No i jeszcze zachodzi pytanie, czy ochroniarz miał, licencję czy nie...
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000