REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
KarolRL napisał(a):kupiłem auto i umowa kupna jest na mnie, mam pytanie czy mogę zarejestrować auto na ojca a siebie wpisać jako współwłaściciela??
Powiedziec to sobie moza ale dokument w postaci umowy k/s samochodu w postaci ksera laduje w aktach WK.Niestety ale tam ojciec nie jest wpisany jako własciciel i na słowo nikt tego nie wpisze do DR.Jedyne wyjscie to skontaktowac się ze sprzedającym i przepisać umowe k/s pod warunkiem ze jeszcze nie zgłosił sprzedazy w swoim WK...silvo44 napisał(a):w WK przy rejestracji powiesz, żeby ojca wpisano jako właściciela..a własciwie, przy wypełnianiu wniosku o zarejestrowanie - wpiszesz go jako właściciela..
Poczytaj ten link do końca i ze zrozumieniem...silvo44 napisał(a): tak dokładnie to nie "powiedzieć" lecz wpisać we wniosku.. Jest to opisane w linku.
Odpowiedz mi na podstwie czego WK rejestruje samochód:Los_Dawidos napisał(a): Kwestia jest jeszcze taka, że jeśli tato ma być głównym właścicielem to musisz mu podarować, co najmniej 50% pojazdu.
Masz na myśli ze z własciciela wg.umowy k/s wpisuja go jako współwłasciciela...Los_Dawidos napisał(a):Gwarantuje Ci, że z umową k/s i darowizną zarejestrują mu auto na dwie osoby.
Migi60 napisał(a):Poczytaj ten link do końca i ze zrozumieniem..
Migi60 napisał(a):na podstwie czego WK rejestruje samochód
Migi60 napisał(a):Masz na myśli ze z własciciela wg.umowy k/s wpisuja go jako współwłasciciela...