Rejestracja auta z Holandii kupionego w Belgii.

10 Gru 2019, 12:59

Cześć, mam do kupienia auto w Belgii od handlarza, który kupił je w Holandii, legalnie, dostał wszystkie papiery wywozowe - RDW itp. Czy jeżeli kupie od niego to auto, będę miał umowę między nim, a sobą to bez problemu zarejestruje je w Polsce? ciągłość umów będzie zachowana teoretycznie. Czy był ktoś w podobnej sytuacji? Wiadomo, że akcyza itp będą na mnie.

EDIT: Gościu niby ma wszystkie dokumenty wywozowe, ważne 2 tygodnie.
fierybane
Obserwowany

10 Gru 2019, 14:08

W takim przypadku będzie on tylko pośrednikiem więc dokumenty Holenderskie które otrzymasz teoretycznie powinny wystarczyć bo auto nie było rejestrowane w Belgii.

Warto jednak zadzwonić do swojego wydziału komunikacji i zapytać bo czasem są rozbieżności. Będziesz wtedy pewny na 100% że jak je kupisz to bez problemu zarejestrujesz.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

10 Gru 2019, 17:57

Bez problemu będziesz mógł zarejestrować w PL, nie ma znaczenia gdzie je kupiłeś i kto był pośrednikiem
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

11 Gru 2019, 08:11

Panowie dzięki za odp. auta nie kupiłem, okazało się być malowane - dach, klapa i górne części drzwi i błotników po 150-180 mikronów - pewnie po gradobiciu :) ja bym to wziął, ale auto na handel... Pozdrawiam
fierybane
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Udoskonalone manualne i automatyczne skrzynie biegów Opla
    Dzięki licznym poprawkom w konstrukcji wewnętrznej i mechanizmach dźwigni druga generacja pięcio- i sześciobiegowych skrzyń Opla w porównaniu z konkurencją uzyskała doskonałe wyniki w zakresie jakości zmiany biegów. ...
    Jeszcze bardziej zwrotne: zawieszenie - Audi RS 6 Avant
    Zarówno przednia, jak i tylna oś nowego Audi RS 6 Avant to konstrukcje pięciowahaczowe, osobno pochłaniające siły wzdłużne i poprzeczne. Połączenia i ramy pomocnicze wykonane są głównie z aluminium. Rozstaw ...