REJESTRACJA AUTA Z WŁOCH

19 Gru 2011, 12:44

Mam zapytanie czy jeśli kupię auto sprowadzone z WŁOCH na fakturę Vat marża mogę je sprzedać komuś innemu bez rejestracji na siebie np. na umowę kupna sprzedaży z kimś innym,ja opłacam akcyzę,recykling robię tłumaczenia i sprzedaję je komuś innemu z tego co wiem kwota na umowie powinna być taka sama jak na fakturze żeby uniknąć podatku vat od zysku gdybym chciał go sprzedać trochę drożej.jeśli tak czy kwota sprzedaży na umowie kupna sprzedaży może być powiekszona o opłaty które zrobię ok 1200zł w porównaniu do ceny na fakturze która jest bez tych wszystkich opłat żebym nie miał problemów ze skarbówką?
radifumi
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 10 1997

20 Gru 2011, 00:09

radifumi napisał(a):jeśli tak czy kwota sprzedaży na umowie kupna sprzedaży może być powiekszona o opłaty które zrobię ok 1200zł w porównaniu do ceny na fakturze która jest bez tych wszystkich opłat żebym nie miał problemów ze skarbówką?

Niestety ale nie.... :( Koszty rej.,opłat akcyzy itp mozesz wliczyc tylko w przypadku kiedy prowadzisz f-mę....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen up! - samochód do miasta
    Około 12 proc. rynku należy w tym roku do Volkswagena up!. Od stycznia do kwietnia 2019 zarejestrowano 682 egzemplarze. To najmniejszy samochód osobowy niemieckiego koncernu. Powstaje od 2011 roku w Bratysławie, wraz ...
    Latem też można wpaść w poślizg
    Choć z ryzykiem poślizgu kojarzy się raczej zima i oblodzona nawierzchnia dróg, równie niebezpieczna sytuacja na drodze może przydarzyć się kierowcy także latem. To właśnie na okres od czerwca do sierpnia przypada ...