Rejestracja auta z zagranicy

02 Cze 2020, 13:26

Witam. Kupiłem auto sprowadzone z Francji. Mam fakture kupna od Polskiego sprzedawcy opłaconą akcyze francuski dow.rej. ogółem posiadam wszystkie niezbędne dokumenty potrzebne do rejestracji samochodu. Gdy bylem wczoraj w wydziale komunikacji okazało się że w 2011 roku samochod byl juz w polsce dokładnie we Wrocławiu i tam nie został wyrejestrowany i z tego powodu ja nie mogę zarejestrować go na siebie. Panie z urzędu odsyłają mnie jedna do drugiej ale żadna nie powiedziała tak naprawde w jaki sposob to wyprostować. Czy ktoś może spotkał się z taką sytuacją? Co moge zrobic żeby go zarejestrowac?
Darek4321
Obserwowany

03 Cze 2020, 11:28

Przypuszczam, że osoba która sprzedała samochód za granicę nie zgłosiła go do wyrejestrowania. Spróbuj zadzwonić do wydziału komunikacji we Wrocławiu i tam zapytaj... zobaczysz co ci powiedzą.

Moim zdaniem Panie w WK powinny Ci pomóc i powiedzieć dokładnie jak rozwiązać ten problem.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

27 Cze 2021, 21:53

U nas auto z Niemiec i nagle okazuje się, że brak jakiegoś dokumentu, źle sprawdziliśmy. No i klops, nie chcą zarejestrować. Na szczęście nie musiałem jechać do Niemiec z powrotem, a pomogła nam firma Duplikaty Dowodów. Zajmują się odzyskiwaniem takich dokumentów, wraz z tłumaczeniem przysięgłym.
Olkos
Nowicjusz

12 Lip 2021, 13:32

W odzyskaniu dokumentów zagranicznego auta pomoże ci duplikat dowodu są firmy które je wykonują.
Bardas
Nowicjusz

13 Lip 2021, 11:03

drogie takie odzyskiwanie jest ??
mrzielnik
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

5 zasad bezpiecznego wyprzedzania
    Rozpoczęły się wakacje, a wraz z nimi wyjazdy w dłuższe trasy. Szczególnie w takich warunkach kierowcom przydaje się umiejętność prawidłowego wyprzedzania. O czym należy pamiętać? Wyprzedzanie to manewr, który ...