Rejestracja dostawczaka bez zabudowy

01 Wrz 2018, 18:21

Witam! Zmierzam do zakupu dostawczaka Iveco 35c15.
Problem w tym, że jest to sama rama do zabudowy, więc wiadomo trzeba dokupić w moim przypadku kontener.
Nigdy takich kombinacji nie rejestrowałem więc potrzebuje pomocy! Co do tego potrzebuje i jak to przebiega. Kiedy mogę założyć kontener i czy trzeba go jakoś zważyć ?

Z góry dziękuje za pomoc !
Kamil2404
Obserwowany

01 Wrz 2018, 21:13

Kamil2404 napisał(a): Co do tego potrzebuje i jak to przebiega.
W pierwszej kolejności musisz dokonac montazu zabudowy/kontener,skrzynia ładunkowa/przez f-mę która posiada na to uprawnienia.Na to oczywiscie muszą Ci wystawic f-rę.Po wykonaniu zabudowy udajesz sie SKP i tam powinni dac formularz w celu dokonania zwazenia pojazdu na legalizowanej wadze.Po wykonaniu tych czynności powrot na OSKP i wykonanie dodatkowego przegladu.Po wykonaiu tych wszystkich czynności z dokumentami do WK.Moge sie cos tam mylic bo pracowałem na PSKP i na wykonanie takich przeglądów nie mielismy uprawnień....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...