Rejestracja i ubezpieczenie

19 Cze 2013, 08:55

Witam. Mam parę pytań. Od niedawna mam prawko co sie wiaze że z dużymi opłatami OC i nidawno kupiłem samochód (rejestracja i OC przede mna) . I tu u mnie rodzi się pytanie. Czy jak zarejestruje samochód na mamę ( nie ma prawka i ma emeryturę) i ubezpieczenie na nia to ubezpieczenie bedzie tańsze niż jak bym ja wziął na siebie i czy się tak da?
benek59o
Nowicjusz

Auto: brak

19 Cze 2013, 10:35

benek59o napisał(a): Czy jak zarejestruje samochód na mamę ( nie ma prawka i ma emeryturę) i ubezpieczenie na nia to ubezpieczenie bedzie tańsze niż jak bym ja wziął na siebie i czy się tak da?
Mozesz tak zrobić ale znizek i tak nie bedziesz miał bo przeciez Twoja starsza tych znizek nie nabyła...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

23 Cze 2013, 14:55

benek59o napisał(a):Witam. Mam parę pytań. Od niedawna mam prawko co sie wiaze że z dużymi opłatami OC i nidawno kupiłem samochód (rejestracja i OC przede mna) . I tu u mnie rodzi się pytanie. Czy jak zarejestruje samochód na mamę ( nie ma prawka i ma emeryturę) i ubezpieczenie na nia to ubezpieczenie bedzie tańsze niż jak bym ja wziął na siebie i czy się tak da?

Zachęcam do korzystania z kalkulatorów OC. Wpisujesz tam dane najpierw swoje, a później robisz kalkulację na inną osobę. Porównujesz stawki. Znasz je, a samo wyliczenie nie oznacza, że zawarłeś umowę z ubezpieczycielem.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    BMW Concept Active Tourer 2012
    Koncepcyjne BMW Concept Active Tourer o harmonijnych proporcjach wyróżnia się sportową elegancją, potwierdzając jednocześnie, że kompaktowe rozmiary, funkcjonalność oraz wszechstronność mogą iść w parze z dynamiczną ...