Rejestracja, karta pojazdu.

28 Kwi 2014, 08:45

Witam.
Jakiś miesiąc temu skończyło mi się miejsce na pieczątki w dowodzie rejestracyjnym, więc trzeba było go wymienić.. Oddałam dowód, dostałam tymczasowy. Pojechałam i okazało się, że muszę mieć kartę pojazdu przy odbiorze. Karty pojazdu nie mam. Tylko nie pamiętam czy nigdy nie miałam czy zgubiłam. Samochód z 1998 r. "urodzony " w Niemczech. w Polsce prawo odnośnie karty pojazdu obowiązuje od 1999 r. Samochód zarejestrowany po raz pierwszy w Polsce w 2008 r. czy wtedy musiałam dostać tą kartę pojazdu ? Bo być może w ogóle mi jej nie wydano ? Niestety nie sprawdzę tego w dowodzie, gdyż w tymczasowym nie ma takiej informacji.
deliiicja
Obserwowany

Auto: Mazda 626

28 Kwi 2014, 12:52

deliiicja napisał(a): Samochód zarejestrowany po raz pierwszy w Polsce w 2008 r. czy wtedy musiałam dostać tą kartę pojazdu
Oczywiście ze musiałas dostac..
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

28 Kwi 2014, 12:59

Powinnaś była otrzymać KP.
Warto jednak poszukać :)
krzych87
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 01 1987
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Ford Focus
Silnik: 1.8 TDCI 115
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Fabia MONTE CARLO - wariant sportowo-lifestylowy
    Nowa SKODA FABIA MONTE CARLO dopełnia czwartą generację gamy modelowej kompaktowego bestsellera marki. Wariant MONTE CARLO symbolizuje rajdowe korzenie SKODY, a jego cechami charakterystycznymi są czarne elementy nadwozia ...
    Samochody Lexusa pracują na lotnisku
    Naprawdę wygodne auto potrafi sprawić, że nawet długa podróż na czterech kołach jest równie komfortowa, co krótki lot samolotem. Czasami jednak trzeba skorzystać z możliwości silnika odrzutowego. Ale ...