Tablice niemieckie: żółte/czerwone. Które kupić ?

06 Lis 2013, 16:02

Witam, mam nadzieję że nie zaśmiecam forum, gdyż nie znalazłem podobnego tematu.
Mój problem polega na tym że chcę kupić auto w niemczech, ponieważ potrzebuję żeby się tam jakoś poruszać (oczywiste), ale niewiem jak z tablicami ?? Potrzebuje kupic teraz auto i zjechac nim by przerejstrować na polskie blachy dopiero na świeta "Boż.Nar." Wiem że żółte blachy są na 5dni (ok100 euro), a czerowne na max rok, ale ile by mnie kosztowało trzymanie go na czerwonych tablicach do świąt i czy jest sens (ubezpieczenie itd)??? może lepiej zarejestrowac go tam na miesiąc ???
hmmm co tu robić ?
dzieki za każda podpowiedź.
danielllll
Obserwowany

Auto: brak

30 Kwi 2014, 17:19

hej mam podobny problem bo nie wiem co dalej z tablicami:/ moze wiesz cos na ten temat ni bedziesz umial mi cos doradzic.
ja kupilam samochod w polsce od handlarza ktory go wczesniej sprowadzil z niemiec, chcialam go zarejestrowac w polsce ale stwierdzilam ze wychodzii to drozej wiec chce go zarejestrowac w niemczech bo tu mieszkam i pracuje legalnie. Na granicy kupilam zółte tablice wazne na 5 dni z mysla ze zdaze go przerejestrowac przez ten czas ale niestety nie udalo sie, bo zostawilam zapomnialam z Polski wszystkich papierow potrzebnych do rejestracji (jak blondynka) i waznosc tablic mi sie skonczyla a dojezdzac do pracy jaos musze. Co mam dalej robic? jaki konsekwencje poniose jak mnie zlapie policja bo penie nie moge jezdzic na niewaznych tablicach. A papiery dowioza mi dopiero ok 10 maja :/
Pomocy
filemon13
Obserwowany

Auto: audi
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Lexus UX
    Auto zbudowane jest na nowej platformie oznaczonej GA-C, zapewniającej niskie położenie środka ciężkości pojazdu, a tym samym stabilną jazdę i sportowe możliwości. UX ma 4495 mm długości, 1840 szerokości i 1520 wysokości. ...
    Mocny, wytrzymały silnik - samochód do driftu
    Drugim istotnym elementem driftowozu jest silnik. Musi z łatwością wprawiać koła w ruch, dawać dużą moc, by nawet w poślizgu można było dogonić rywala i być niebywale wytrzymały. Moc samochodów driftingowych niejednokrotnie ...