Rejestracja pojazdu

07 Lut 2009, 23:13

Witam mam pytanie, wie ktoś może ile teraz kosztuje rejestracja pojazdu (zarejestrowanego wcześniej w kraju) czy do zarejestrowania potrzebna jest pieczątka z urzędu skarbowego, a jeśli tak to ile wynosi opłata podatkowa? 2% od kwoty wpisanej w umowie? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
michalek117
Nowicjusz
Awatar użytkownika

10 Lut 2009, 14:42

michalek117 napisał(a):Witam mam pytanie, wie ktoś może ile teraz kosztuje rejestracja pojazdu (zarejestrowanego wcześniej w kraju) czy do zarejestrowania potrzebna jest pieczątka z urzędu skarbowego, a jeśli tak to ile wynosi opłata podatkowa? 2% od kwoty wpisanej w umowie? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Było o tym wałkowane.

160zł podatek od cywilnoprawny płacisz w US, wszystkie papiery musisz zanieść do Wydziału Komunikacji, za rejestrację płacisz 171,50zł

http://www.wydzial-komunikacji.081.pl/r ... zdu,1.html
nom
Nowicjusz

13 Lut 2009, 14:03

Nie potrzebujesz pieczątki z Urzędu Skarbowego, jeżeli pojazd jest wart więcej niż 1000 zł to płacisz 2% jego wartości rynkowej na konto swojego urzędu i wypełniasz druk PCC-3.
Jest na to 14 dni.

Reszta w linku ;)

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Poradnik kupującego #2 - Audi A4 B6 (2000-2004)
    Geneza Audi A4 o oznaczeniu producenta B6 wprowadzono do sprzedaży w 2000 roku jako sedan. W następnym roku dołączyła wersja kombi, a w 2002 roku kabriolet. Samochód dzieli wiele rozwiązań z poprzednim modelem o oznaczeniu ...