Auto bez jednej tablicy rejestracyjnej

10 Lut 2009, 10:58

Witam.Mam dylemat,czy kupić auto bez jednej tablicy rejestracyjnej.Podobno została zgubiona.Czy to może być problem np.przy rejestracji?
dario198
Nowicjusz

10 Lut 2009, 11:02

zadzwoń do wydziału komunikacji i tam ci powiedzą. Mi się wydaje, że może być problem.
NFSU9
Aktywny

Miejscowość: WWA
Auto: 350z
Silnik: 3.5v6 300km

10 Lut 2009, 14:38

Mnie zap....lili we Włoszech tablice,przyjechałem na kartonach ,nie było problemu nawet z Niemiecką Policja ale jedno musialem uczynić nnatychmiast ,udać się na Policję,wlaściciel musi to uczynić,wyjasnić co i gdzie.Policja wydała mi zaświadczenie o zgłoszeniu.Wydano mi nowe tablice,naturalnie musialem za nie zapłacic!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

13 Lut 2009, 13:57

Nie ma problemu.

Najprościej jak Ty przy rejestracji pojazdu złożysz oświadczenie o zagubieniu tablicy.

Jeżeli przerejestrowujesz pojazd z innego miasta to i tak zmienią Ci się numery rejestracyjne. Jeżeli auto jest z Twojego miasta możesz sobie dorobić jedną tablicę pod warunkiem, że masz tablicę unijną czyli z gwiazdkami.

Jeżeli obawiasz się, że ktoś może wykorzystać tą tablicę możesz wymienić tablice na inne (dotyczy sytuacji gdy pojazd jest z Twojego miasta).

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    [2018] Audi A6 C8
    Jedno z najbardziej uwielbianych aut Polaków w nowej odsłonie. Jak to w Audi mamy rozwój stylistyki, a nie zmianę. Mi się podoba.